Emily Pedersen vandt en flot sejr i Saudi-Arabien.

Foto: Tristan Jones, LET

Emily kigger mod stjernerne: - Der er en hel masse, jeg stadig gerne vil nå

17/11 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Det blev ikke til meget søvn for Emily Pedersen efter den dramatiske omspilssejr i Aramco Saudi Ladies International. Hjertet pumpede og tankerne kørte rundt i hovedet på den 24-årige dansker, som to gange søndag var ved at spille sig ud af titelkampen men begge gange fik kæmpet sig tilbage.

Med sejren indkasserede Pedersen karrierens største præmie, 150.000 dollars, og hun kan se frem mod deltagelse i US Women’s Open i december. De første meldinger fra Ladies European Tour gik også på, at danskeren havde sikret sig den samlede sejr på Race to Costa del Sol, men det viser sig, at den trods et kæmpe forspring endnu ikke er matematisk garanteret. 

Det kan den måske måske blive torsdag, for LET har allerede tirsdag taget hul på den anden turnering i Saudi Arabien på Royal Greens Golf & Country Club. Inden Pedersen igen gik i turneringsmode, holdt hun mandag et pressemøde online.

I det tidlige forår fandt Pedersen sig uden for top-500 på verdensranglisten. Karrierebanen havde været for nedadgående siden Solheim Cup-deltagelsen i 2017, men genopblomstringen i 2020, der har ført to sejre og et hav af topresultater med sig, har bragt hende helt frem til 89. pladsen på verdensranglisten, så Danmark nu har tre spillere blandt de 100 bedste for første gang nogensinde.

- Jeg har selvfølgelig haft to hårde år, hvor jeg ramte en downperiode, men jeg synes, jeg har arbejdet mig rigtig godt ud af den og er faktisk kommet ud på den anden side bedre. Så det har været et langt, godt stykke arbejde, men der er en hel masse, jeg stadig gerne vil nå, sagde Pedersen.

Vejen tilbage har ligeså meget handlet om personlig udvikling som at svinge golfkøllen. 

- Jeg har skullet lære at skelne golfspilleren Emily fra personen Emily og på den måde separere de to ting. Det har været svært for mig at lade golfen ligge, når jeg har fri, og på den måde tog det alt for meget over - jeg blev alt for styret af golfspillet, og det påvirkede mig personligt, og derfor havde jeg svært vede at træne ordentligt og konstruktivt. I et par år så jeg en psykolog for at lære at skille de to ting ad, og det har hjulpet mig enormt meget til at kunne træne meget bedre og konstruktivt.

Med karrieren tilbage på rette spor har Pedersen rettet blikket mod LPGA Touren, som hun havde kort til i 2017 og 2018, men selvom hun er bedre placeret på verdensranglisten end nogensinde tidligere, og hun med andenpladsen i den LPGA-arrangerede Ladies Scottish Open beviste, at hun har evnerne til at bide skeer med de største navne i spillet, så kommer det til at tage tid at nå tilbage på verdens stærkeste tour.

- Lige nu har vi to turneringer tilbage på europatouren, og så skal jeg spille US Open i midten af december. Det er helt klart et mål at komme tilbage og spille på LPGA Touren. Det kan jeg desværre ikke i år på grund af corona-restriktionerne, som gør, at man ikke kan rykke op eller ned på de forskellige tours. Men forhåbentlig kommer jeg til at kunne kvalle mig ind på LPGA i slutningen af næste år.

Derfor har Pedersen også planer om at gøre som Nanna Koerstz Madsen og bosætte sig i USA, men det er endnu ikke besluttet, hvornår hun slår sig ned i den nye verden. Måske sker det, når spilleretten til LPGA er genoprettet, men det kan også være, hun tager forskud på glæderne og tager springet tidligere.

Et andet mål er OL i Tokyo - hvis de da nogensinde bliver til noget. Da 2020-legene blev udsat, var Pedersen håbløst langt efter i kampen om de to billetter til det danske hold, men den eminente sæson har gjort, at hun denne uge ligger til at kunne trække i de rød-hvide farver næste sommer. Verdensranglisten afgør kvalifikationen, og der ligger Koerstz Madsen nummer 68 og Nicole Broch Larsen nummer 94, mens Pedersen nu har kilet sig ind mellem dem på 89. pladsen. 

- Jeg vil selvfølgelig enormt gerne spille OL. Jeg ved også godt, at det er er svært for mig at hente point, fordi der er mange flere point at spille om for Nicole og Nanna, som spiller i USA. Så jeg skal spille rigtig godt, og hvis de gør det rigtig godt i USA, så bliver det næsten umuligt for mig at hente dem, men jeg giver det et skud og gør mit allerbedste, og forhåbentlig kommer jeg med.

Det er næste år. Nu handler det om at gøre en god figur i de to sidste turneringer af en sæson, der blev eleveret yderligere med søndagens sejr.

- Det har ret stor betydning, også i forhold til, at jeg har været i den nedtur, og så komme tilbage og vinde to gange i år, det har været rigtig stort. Det viser, jeg er blevet ved med at udvikle mig, så det ikke bare var i august, jeg poppede op og havde en god måned, men at jeg ligesom har kunnet bære det videre og vinde igen. Det har været rigtig stort, sagde Pedersen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,161,892
 • Unique Visitor:142,910
 • Registered Users:161,997
 • Unregistered Users:31,183
 • Blocked Users:12,413
 • Published Nodes:15,899
 • Unpublished Nodes:297
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.239.51.78
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:1,526
  • This week:72,976
  • This month:294,203
  • This year:2,162,308