Emily Pedersen har været en skygge af sig selv i 2018, men hun var alligevel lige ved at genvinde spilleretten til LPGA Tour.

Foto: Getty Images

Emily misser LPGA med tre slag

04/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

I 2017 blev Emily Pedersen udtaget til Solheim Cup af Annika Sörenstam- en af golfspillets bedste udøvere nogensinde. Med sådan en hæder følger et vist forventningspres; et det har vist sig at være svært at leve op til. 

Rookiesæsonen på LPGA Tour gik strålende, men i 2018 brænder Pedersens stjerne mindre klart. Det har været et skridt frem og to tilbage, med alt for mange turneringer endt uden weekendarbejde.

Det betød, at hun mødte op til LPGA Q-Series uden noget sikkerhedsnet, og under de otte runder på Pinehurst No. 6 og 7 fortsatte den ærgerlige tendens.

Der var gode dage, men hver eneste gang, Pedersen var begyndt arbejdet mod top-45 og frelse, blev hun slået tilbage igen. 

Scores i 76 – 72 – 76 – 73 – 77 – 69 – 75 efterlod hende for meget arbejde at gøre på finalerunden. Der blev kæmpet efter bedste evne. En ealge og tre birdies blev det til lørdag, men en 71'er, -1, rakte ikke. Med en samlet score i +13 sluttede Pedersen som nummer 55, tre slag fra 45. pladsen.

Det er et stort slag for den 24-årige tidligere europamester, som nu kan se frem til en sæson med turneringer på Symetra Tour og LET.

Derimod forbedrede Nanna Koerstz Madsen uden problemer den kategori, hun allerede havde spillet sig til via resultaterne i sit første år på højeste niveau i USA. 

Det så ikke for godt ud efter første runde for 11 dage siden. 78 slag løb scoren op i, men siden arbejdede Koerstz Madsen sig fra bunden af stillingen mod toppen. Med sin afsluttende 71'er nåede hun til -2 for turneringen, og det gav en delt 11. plads.

- Otte runder, 144 huller, 574 slag = fuld LPGA status i 2019. Efter et hårdt første år i USA, hvor jeg lærte en masse, er jeg virkelig glad for, at jeg får chancen for at komme derud igen og vise, hvad jeg kan, skrev Koerstz Madsen på Twitter, da det hele var afgjort.

Jeongeun Lee fra Sydkorea tog sig af førstepladsen i -18, et slag foran den amerikanske amatør Jennifer Kupcho.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer