I løbet af sine første 13 sæsoner på europatouren vandt Francesco Molinari fire turneringer. I løbet af de seneste to måneder har han vundet på europatouren, PGA Touren og nu karrierens første major.

Foto: Getty Images

Fejlfri Molinari vinder The Open efter afsindig finale

22/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

The Open Championship har nået sin konklusion, nummer 147 i rækken og uden tvivl en af de mest sindsoprivende.

Der var overflod af store navne nær toppen af stillingen søndag- den slags navne man normalt kun kan drømme om at se i kamp om det samme majortrofæ. Med Tiger Woods og spillets to mest lovende talenter siden Tiger Woods, Rory McIlroy og Jordan Spieth, var det allerede en hårdtslående cocktail, men der blev hevet flere luksusflasker ned fra hylden og tilføjet blandingen.

Ved dagens start førte amerikanerne Spieth, Kevin Kisner og Xander Schauffele i -9, men efter dagens laveste runde i 67 slag så englænderen Eddie Pepperell fra klubhuset til, mens de førende nærmede sig hans total i -5.

Efter timers venten var det dog en landsmand, som slukkede Pepperells håb om at få fingrene i The Claret Jug. Justin Rose gik ind til weekenden på cutgrænsen, men han spillede sig tilbage i turneringen med 64 slag lørdag. Søndag havde verdens nummer tre ikke lavet en eneste birdie efter 13 huller, men på banens sidste par fem hul tryllede han en eagle op af hatten. 

Det var med birdie på det modbydelige hul 18 – for fjerde dag i træk på afslutningshullet – at Rose satte et nyt mål i -6.

Dertil nåede Rory McIlroy også. Nordireren diskede op med sin egen eagle på hul 14. Der var optræk til en ny skuffende finalerunde i en major for McIlroy, der nærmer sig fire år uden sejr i en af golfens fire store, men efter to tidlige bogeys fik han styr på spillet og leverede sin fjerde runde i træk under par for at matche Rose.

Spieth var det store chok. Den forsvarende mester lavede ikke en eneste birdie dagen igennem og fadede til en delt niendeplads i -4. 

Kevin Kisner var med i ligningen til langt ud på dagen, Kevin Chappell det samme. Og så var der Woods. Den 14-dobbelte majorvinder, som mange aldrig troede ville være i den position igen; alene i front med ni huller at spille søndag.

Men dér var han, Woods, to under par for dagen, spillende som var han en 10 år yngre udgave af sig selv, dengang det var rutine at hente majortrofæer, i fuld kontrol over bolden sflugt gennem den kraftige vind.

De første timer i hvert fald. Teeslaget på hul 11 var det første dårlige fra Tigers side. Andetslaget var heller ikke meget værd, og ulykkerne blev værre og førte til en doublebogey. En bogey fulgte på hul 12, og 42-årige Woods nåede aldrig igen til tops i stillingen.

I stedet blev det hans spillemakker, som trak fra. Francesco Molinari spillede, som Francesco Molinari spiller; stabilt, næsten fejlfrit og næsten til at overse. 

Det bliver sværere i fremtiden, for efter en weekend på den hårdeste Open-bane uden en eneste bogey sikrede han sin første majorsejr, italiens første majorsejr, med en score i -8.

Molinari åbnede med 13 pars i træk, og da alle andre i toppen faldt tilbage, satte han sit angreb ind. Det blev til birdie på par fem hullet 14. og det lignede en afgørelse, da han slog en wedge ind til halvanden meter på hul 18 og sænkede puttet for en 69'er.

Derfra havde kun Schauffele en teoretisk mulighed for at stoppe Molinari. Det krævede en eagle på hul 18, og den opgave viste sig at være for stor.

Molinari gik ind til The Open efter at have hentet to sejre og to andenpladser i sine seneste fem turneringer. Han tager fra Carnoustie med The Claret Jug og en ny sejr, en karrieredefinerende en af slagsen.  Otte under par gav en sejr på to slags margin.

- Hvilken uge. Det er selvfølgelig utroligt at stå her mellem så mange mennesker. Der er mange, jeg gerne vil takke. Først og fremmest min familie for den støtte, jeg får, når jeg rejser verden rundt. Min kone er en virkelig, virkelig stor del af holdet. Ligesom hele min familie hjemme i Italien, sagde Molinari under præmieceremonien, inden der også lød en stor tak til greenkeepere, tilskuere og frivillige.

Andenpladsen blev det mellem Rose, McIlroy, Kisner og Schauffele. Woods delte sjettepladsen med Pepperell og Chappell.

Thorbjørn Olesens total i -3 endte med en delt 12. plads.

Link til resultatet 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,726,154
 • Unique Visitor:195,797
 • Registered Users:171,151
 • Unregistered Users:31,738
 • Blocked Users:12,483
 • Published Nodes:16,654
 • Unpublished Nodes:331
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:34.239.179.228
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:401
  • This week:10,116
  • This month:125,809
  • This year:3,727,021