Anne Normann spillede en glimrende anden runde i Paris og kvalificerede sig til 1/16-finalerne lørdag.

Foto: Rasmus Baaner

Fem danske talenter videre til hulspil i Frankrig

19/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Danmark var mødt talstærkt op til French International Boys- og Lady Junior Championships. Seks piger deltog på Saint Claud Golf Club i Paris, mens tre drenge var til start på Les Aisses Golf Club lidt længere mod syd. Fem af dem klarede sig videre til 1/16-finalerne.

Blandt pigerne havde Amalie Leth-Nissen ingen problemer med at klare kvalifikationskravet i +4. Hun gik anden runde i -1 og sluttede på en delt 13. plads i +2.

Anne Normann var et slag bedre fredag, men samlet sluttede hun på 24. pladsen, et slag efter sin landsmand. Også Olivia Grønborg klarede sig videre. Første runde gik spilleren fra Helsingør i +6, men et stærkt comeback med en 69'er fik hende lige akkurat med i top-32.

I nationskonkurrencen vandt Sverige i -2, mens Danmark 1 bestående af Leth-Nissen, Normann og Karen Fredgaard, sluttede på syvendepladsen i +3. Danmark 2 med Grønborg, Sophia Giverny Carlsen og Natacha Høst Husted sluttede på 17. pladsen.

Halvdelen af de danske piger er videre til weekenden, hvor det gælder hulspil. Blandt drengene var der succes for to ud af tre.

Samlet blev det til en syvendeplads i +9 for Mikkel Schmitt, Alexander Birk Topgaard og Rasmus Bofill.

Schmitt kvalificerede sig til 1/16-finalerne med runder i +2 og +1 og en samlet 13. plads. Topgaard er videre til hulspillet på 24. pladsen med en score i +6.

Selvom Bofill var rundt i en flot 73'er torsdag, så rakte hans total i +9 kun til 47. pladsen.

Lørdag morgen venter der især pigerne interessante opgaver. Olivia Grønborg får sin sag for, når hun kommer i direkte kamp mod Lucie Malchirand. Det franske talent vandt slagspilskvalifikationen i -7.

Amalie Leth-Nissen skal også have sit bedste spil med på banen, hvis hun skal trække sig sejrrigt ud af opgøret mod verdens nummer 65, Clarisse Louis.

Stillingen hos pigerne
Stillingen hos drengene

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer