Jon Rahm har mulighed for at blive den anden spanske nummer ét i verden. - Jeg tror, det er overflødigt at sige, vi alle glæder os til denne uge. For at være ærlig føles det som den femte major, sagde spanieren på sit pressemøde tirsdag.

Foto: Getty Images

Fem mand kæmper om verdensranglistens førsteplads

09/05 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Det er tæt i toppen af verdensranglisten. Med sine 9,2164 fører Dustin Johnson, men det kan der blive ændret gevaldigt på i denne uges Players Championship. Turneringen har et af årets stærkeste felter – stærkere end The Masters – og vinderen søndag belønnes med 80 verdensranglistepoint.

Det giver ikke alene Justin Thomas på andenpladsen chancen for at gøre en ende på Johnsons 15 måneder lange regeringsperiode. Med en sejr har selv Justin Rose på femtepladsen en mulighed for at rykke til tops.

På grund af verdensranglistens opbygning skal Johnson bruge en 11. plads for at have nogen som helst chance for at forblive nummer ét. Lykkes det ikke, er Thomas i favorabel position til at tage over, selv hvis han ikke selv får del i pointene denne uge.

For Jon Rahm og Jordan Spieth skal der mindst en andenplads til for at have nogen chance, mens Rose har brug for at vinde, samtidig med at resultaterne flasker sig. 

Jordan Spieth har allerede prøvet at kigge ned på alle andre, men Thomas, Rose og Rahm har muligheden for at blive den 21. nummer ét siden verdensranglistens start i foråret 1986.

Rahm er den eneste af de fem uden en majorsejr, men ingen af dem har prøvet at vinde på TPC Sawgrass. 

Rose bliver første mand i ilden sammen med Ian Poulter og Tommy Fleetwood klokken 13.54 dansk tid. Den langtslående trio med Johnson, Bubba Watson og Brooks Koepka følger 11 minutter senere. 

Thomas og Spieth får lov til at følges ad de første dage med Rory McIlroy som tredjemand. De lægger fra land 14.27. Rahm går først på banen klokken 19.30 i gruppe med Patrick Reed og Hideki Matsuyama.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer