Grant Forrest er nummer 13 på Road to Ras Al Khaimah og har chancen for at garantere oprykning til europatouren denne uge i Kina.

Foto: Getty Images

Flyvende skotte stikker af fra Joachim

11/10 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Joachim B. Hansen har været challengetourens helt store profil i 2018, og nummer ét på Road to Ras Al Khaimah leverede igen noget særligt, da starten gik til den første af to kinesiske turneringer i træk, Hainan Open.

På banens andet hul lavede han den første af fem birdies i træk. Isoleret set var det en flot bedrift, men taget i betragtning hvad skotske Grant Forrest foretog sig, var danskerens præstation blot en sidebemærkning.

Forrest åbnede fra 10. hul med par, birdie, eagle, eagle, og fra hul 16 lavede han tre birdies i træk for at gå ud i 28 slag, -8. Det blev endnu bedre på hul to, hvor han producerede sin tredje ealge på runden, og så var jagten på en 59'er for alvor indledt.

Tre birdies på Sanya Luhuitou Clubs sidste syv huller ville sikre skotten en plads i challengetourens historiebog, men i stedet blev det til syv pars i træk.

- Jeg havde ramt plet med næsten alle putts, jeg kiggede på, de første 11 huller. Jeg tror, at når man oplever det, forventer man bare at blive ved med at rulle dem i hul. Men derfra havde jeg et par stykker som kyssede hulkanten, og det kan være lidt frustrerende, når det føles som om, tingene holder op med at gå din vej. Men jeg puttede en god portion i hul i dag, så jeg kan ikke klage, sagde 25-årige Forrest.

Resultatet af den fejlfrie runde blev dermed 62 slag, -10, og det giver et tre slags forspring ned til Kalle Samooja fra Finland. Begge er i top-15 på Road to Ras Al Khaimah, men i modsætning til Hansen har de endnu ikke tjent nok til at grantere pladsen på næste års europatour.

Danskeren finder sig selv seks slag fra toppen i det sydligste Kina. Efter sin glimrende start spillede han de sidste 12 huller i +1 og er samlet fire under par. Det giver en delt sjetteplads. Hansen har dermed en chance for at hente sæsonens niende top-10 placering på challengetouren, og den første siden han tabte i omspil i Sverige tidligt i august.

Mark Haastrup fik også et fornuftigt udlæg med en runde to under par, som giver en delt 29. plads. Han er to slag foran Martin Ovesen på 53. pladsen. Jeppe Huldahl er helt nede som nummer 107 i +5.

De tre ligger mellem nummer 55 og 63 på pengelisten. Kun top-45 kvalificerer sig til sæsonfinalen om et par uger.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer