Formidabel 62'er sender Helligkilde til tops

19/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det er ikke uvant for Marcus Helligkilde at gå lave runder. Blandt andet gik han en 59'er ved Asserbo Pokalen tilbage i 2016. Når han først bliver varm, er der intet, som kan stoppe Smørum-spilleren.

Det gav han bevis på torsdag under anden runde af Q-School First Stage på Golfclub Schloss Ebreichsdorf. Efter birdies på tredje og fjerde hul kom dagens eneste fejltagelse, men i stedet for at bremse momentum, sendte det tabte slag Helligkilde op i højeste gear. 

Han nåede til fire under par halvvejs gennem runden, og det bedste var endnu i vente. Det blev til en stime på fire birdies i træk fra 11. hul, og da den kom til en ende, var det med en eagle.

Samlet blev det til 62 slag, -10, og det har bragt den 22-årige suverænt i spidsen. Med en total i -15 har Helligkilde fem slags forspring ned til andenpladsen.

Flere danskere har gode chancer for at kvalificere sig til Second Stage. Mathias Gladbjerg (70) er på 10. pladsen i -7. Oliver Jespersen (70) er nummer 17 i -5. Mikkel Hjorth (69) og Peter Launer Bæk (72) er delt nummer 21 i -4.

Resten af de danske deltagere ligger langt tilbage. På 64. pladsen i +2 finder man Victor Østerby og Kristian Rønn Skorstengaard. Keen Bernberg er tre over par og Søren Schulze Pettersson +4.

I den engelske afdeling af Q-School på Stoke by Nayland Hotel, Golf & Spa faldt cuttet i +5 efter tredje runde. Oliver Percy-Smith brugte to slag for mange til at klare sig videre til finalerunden.

Stillingen i Østrig
Stillingen i England

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer