Med nyt tøj og nye sponsorer er Nanna Koerstz Madsen klar til at indlede sæsonen på Lake Nona i Orlando.

Foto: Nicki Hansen

Forlovet, flyttet og fokuseret på endnu større mål

25/02 - 2021 | Mikkel Ring Christensen

Der er optimisme i stemmen, da Nanna Koerstz Madsen tager telefonen mandag formiddag i Florida. Sammen med sin caddie, manager og partner, Nicki Hansen, er verdens nummer 76 på vej til Lake Nona, hvor hun torsdag indleder sin fjerde fulde sæson på LPGA Touren ved Gainbridge LPGA.

Parret forlod Danmark 31. januar for at starte deres nye tilværelse i solskinsstaten. Der er stadig en masse papirarbejde at ordne, men møblerne ankom torsdag, og det har allerede gjort hjemmet lidt mere … hjemligt.

Det er en vigtig sæson, Koerstz Madsen går i møde. På programmet er både en Solheim Cup og et OL, de sædvanlige fem majors - hvoraf hun indtil videre kun er kvalificeret til den første - og den fortsatte jagt på en LPGA Tour-titel.

Der er god af grund til optimismen. Selvom coronakrisen har ramt mange hårdt, er Koerstz Madsen allerede garanteret større sponsoropbakning end noget tidligere år i karrieren. Det takket være tre nye støtter - TeeBox, Stonetreatment og Søren Knudsen A/S. 

Det giver en ro at vide, at nogle af udgifterne er dækket allerede inden sæsonen indledes. Gennem årene har det også givet Koerstz Madsen en ro at erfare, hun kan gøre sig gældende mod de bedste.

- Det første år på LPGA Touren lærte jeg, at det ikke nytter at stresse over at skulle spille godt. Det er en lang sæson, og det kræver nærmest bare ét godt resultat for at holde sit kort. Tidligt i karrieren var jeg måske også lidt mere intimideret over spillere som Lexi Thompson og sådan nogle, som jeg aldrig havde mødt før. Og så står de lige pludselig lige ved siden af en på rangen. Nu har jeg et andet mindset. Jeg kan sagtens slå dem på en god dag, og jeg behøver heller ikke have min bedste runde. Hvis de spiller sig ud, så bliver det selvfølgelig svært, men de er ikke så farlige, som jeg måske startede med at tænke.

Efter at være sluttet som nummer 103, 38 og 70 på Race to CME Globe i sine tre første år på LPGA Touren, sætter Koerstz Madsen nu barren højere.  

- At holde kortet er ikke længere målet. Nu er det mere at komme i top-30 for sæsonen og at vinde turneringer, der er målet. Jeg føler, jeg er et ret godt sted, og jeg føler, jeg skal gøre det virkelig dårligt, hvis ikke jeg skal holde mit kort på LPGA.

I løbet af de seneste par år har Koerstz Madsen flere gange været med fremme nær toppen af stillingen i weekenden, men indtil videre er det ikke lykkedes at snøre sækken.

- Der er altid ting, der kan forbedres. Alle ting skal flaske sig en uge, hvis jeg skal vinde. Jeg tror på det. Jeg skal bare lige kunne finde ud af at lukke den der søndagsrunde af. Det er nogle af de ting, der bliver arbejdet på. Det er noget med bare at være positiv og glad og smile af tingene.

Koerstz Madsens følelsesmæssige udsving på banen har altid været signifikante, og måske har de til tider haft negativ indflydelse på spillet, når presset er størst. Det er hun bevidst om og i gang med at ændre.

- Jeg har et temperament, der vil noget, som kan være lidt svært at styre på golfbanen, men forhåbentlig kan jeg få lidt mere styr på det, for det hjælper i hvert fald ikke noget.

Når det kommer til at svinge køllen, står og falder succes for Koerstz Madsen ofte med driveren. Med hendes længde - nummer seks i driving distance på touren i 2020 - kan teeslagene være en stor force. Når svinget ikke er i sync, kan driveren være den største svaghed. Vintertræningen i den korte off-season har været positiv, men det garanterer ikke succes, når hun torsdag går på banen klokken 18.36.

- En ting er, hvad man går og træner med, men når man så lige kommer i kamp-mode, sker der lige pludselig nogle andre ting, som man måske ikke var obs på. Men umiddelbart synes jeg, spillet fungerer fint. Hvis jeg får styr på driveren, så tror jeg, det vil gå meget godt. Det er altid sådan for mig, at hvis jeg er i banen fra tee, så kan jeg altid godt spille med.

Spille med er også noget, Koerstz Madsen håber på at komme til først i september, når Solheim Cup afvikles på Inverness Club i Ohio. To spillere kvalificerer sig via LET - og her fører Emily Pedersen klart pointlisten - og fire sikrer sig en plads på det europæiske hold via verdensranglisten. Det bliver noget af en udfordring, men som nummer 76 i verden er den 26-årige dansker 13. bedste europæer og derfor med i betragtning til et af Catriona Matthews seks “picks”. Det hjælper dog ikke noget at tænke for meget i de baner allerede.

- Jeg prøver altid at sige, sker det, så er det fedt, og så spiller jeg selvfølgelig. Men jeg kan ikke rigtigt komme til Solheim Cup og OL, hvis ikke jeg gør det godt i de individuelle turneringer. Så fokus er mest på, at jeg selv skal spille godt i alle de her forårs- og sommerturneringer. Og hvis jeg kvalificerer mig til OL og Solheim, er det jo bare mega fedt. Det er lidt svært at forcere noget og sige, jeg skal bare med til Solheim Cup, fordi så ender man bare med at være alt for fokuseret på det og spille dårligt.

Det kan ikke skade Koerstz Madsens chancer, at hun har et godt forhold til den europæiske kaptajn og ofte modtager positive beskeder.  

- Hun er vildt flink. Hun skriver til mig hver gang, jeg spiller godt. Jeg synes, hun er en rigtig god kaptajn. Dengang, hvor jeg var i kikkerten til sidste Solheim, var hun ret flink til at informere og opmuntre, “du gør det godt, bare bliv ved”. Det er ikke sådan, at man skal gå og gætte sig frem til, om hun stadig holder øje og sådan noget. Hun er rimelig åben.

I privatlivet er adresseændringen til Florida ikke det eneste nye. Parret er blevet forlovede efter syv år sammen og forventer at blive gift engang til næste år.

- Det var satme også på tide, siger Koerstz Madsen spøgende. Måske bliver reaktionen den samme, hvis hun i løbet af året finder vej til en sejr.

 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,198,527
 • Unique Visitor:178,983
 • Registered Users:167,072
 • Unregistered Users:31,321
 • Blocked Users:12,457
 • Published Nodes:16,340
 • Unpublished Nodes:317
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:34.204.186.91
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,556
  • This week:98,909
  • This month:405,748
  • This year:3,199,188