To gange Patrick fører an på Bahamas

30/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

For et år siden stillede Tiger Woods til start i Hero World Challenge som nummer 1199 i verden. Det var første gang siden karrierens fjerde rygoperation, han forsøgte sig med turneringsgolf, og interessen var enorm. Spørgsmålet var ikke om han kunne vinde, men om han kunne undgå nye skader, svinge frit og gå 72 huller.

Woods sluttede midt i det lille felt på 18 mand, og siden har han vist, at han kan mere end blot deltage. I 2018 spillede den snart 43-årige amerikaner med om årets to sidste majors til sent ud på søndagen, og ved Tour Championship beviste han, at vinderinstinktet er intakt.

Derfor er Tigerens præstation denne uge langt mindre betydningsfuld. Turneringen i sig selv kommer ikke til at vende op og ned på nogen af deltagernes karriere, og specielt ikke Woods, som har vundet 14 majors og 80 titler på PGA Touren, men det er en god mulighed for at skrabe nemme verdensranglistepoint til sig samt generøse præmiepenge.

For Woods, ugens nummer 13 i verden, ser det dog ikke ud til at blive det helt store udbytte af nogen af delene, og det kommer ikke som nogen stor overraskelse, at han er nær bunden af stillingen efter første runde på Albany-banen.

Woods tog direkte fra sin sejr i Atlanta til Ryder Cup, lignede et lig i Paris og leverede en præstation en død mand nemt kunne måle sig med. Det var hans syvende turneringsuge i løbet af ni, og der var ganske enkelt ikke mere benzin i tanken.

Sidste uges ”The Match” mod Phil Mickelson blev heller ikke noget festfyrværkeri, og man skal nok ikke forvente at se Woods i topform før han har fået sig en god, lang pause og tager hul på 2019.

Torsdag rundede han dagen af med en birdie for en kedelig 73'er, +1. Tidligere på runden lavede han en triplebogey. Scoren rækker til en delt 16. plads. Kun Hideki Matsuyama leverede et dårligere udlæg med en runde i +2.

Fra Woods er der otte slag op til toppen, hvor man finder to gange Patrick. Cantlay, verdens nummer 20, lagde stille ud med seks pars. I løbet af de sidste 12 huller lavede han kun fem af den slags. Resten var birdies og det gav en score i -7, som kun Reed kunne måle sig med.

Den regerende Masters Champion lavede fire birdies på hver af de to ni-hullers sløjfer, og med en enkelt bogey på kortet kunne han også skrive under på 65 slag.

Reed har ikke vundet siden han iførte sig den grønne jakke, men for nylig sluttede han på andenpladsen ved europatourens sæsonfinale i Dubai. 

- Det er virkelig sjovt. På denne tid af året venter alle på at det skal slutte, men sådan som min turneringsplan flaskede sig - med Dubai, Hong Kong og nu her - har jeg mulighed for at arbejde på nogle ting og forsøge at runde året af på den helt rigtige måde for at få pausen til at føles en lille smule bedre, sagde Reed til Golf Channel.

Der er gode muligheder for at indfri den målsætning. Efter torsdagens spil er de to gange Patrick tre slag bedre end nogen anden i feltet. Nærmeste forfølgere er Dustin Johnson og Henrik Stenson i -4. Alex Norén og Bubba Watson deler femtepladsen i -3.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer