Sergio Garcia kan se frem til yderligere straf i form af bøde eller suspendering.

Foto: Getty Images

Garcia diskvalificeret efter usportslig opførsel

03/02 - 2019 | Jakob Schmidt

Spanske Sergio Garcia, blev diskvalificeret efter tredje runde af Saudi International. Flere gange blev han så sur, at han lod sin vrede gå udover græstæppet på greens.

Det blev besluttet på baggrund af Regel 1.2a "Opførsel forventet af alle spillere", efter at flere af hans medspillere i boldene bag ham havde klaget til dommerne.

Og hvor slemt var det så det, Garcia gjorde?

Selvom der umiddelbart ikke er nogen straf forbundet med Regel 1.2a, var det åbenbart så slemt, at komitéen valgte at diskvalificere ham efter denne Regel, hvilket de kan. Spanierens overtrædelser må dermed klassificeres som, at spilleren har udvist alvorlig, dårlig opførsel.

Det lader til at Garcia har beskadiget i alt fem greens under tredje runde, imens alle spillerne i de fire efterfølgende bolde har klaget til turneringens officials omkring den tilstand, han efterlod dem i. Det skriver flere medier.

En af grundene til, at den temperamentsfulde spanier skulle have beskadiget de pågældende greens, er angiveligt fordi græstypen, som bruges på Royal Greens Golf & Country Club, ikke er den samme som på andre baner.

Græstypen kan tåle mere salt i vandet end andre græstyper, hvilket egner sig til denne bane, da den ligger tæt op af det saltfyldte Røde Hav. Det gør også, at greens bliver betydeligt langsommere og mere utilregnelige for de professionelle spillere. Mange andre har også udtrykt deres utilfredshed, omend ikke så fysisk som Garcia.

- Jeg respekterer beslutningen om diskvalifikationen. I ren frustration beskadigede jeg et par greens, hvilket jeg gerne vil undskylde for. Jeg har informeret mine kolleger og medspillere om, at det aldrig vil ske igen, siger den undskyldende Garcia.

Sergio Garcia kan også se frem til yderligere straf i form af bøder eller endda suspendering fra kommende turneringer.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer