Andres Romero har sikret sig en kategori på europatouren frem til udgangen af 2019.

Foto: Getty Images

Glemt argentiner finder tilbage til toppen

25/06 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

I 2007 lignede Andres Romero fremtidens mand, da han vandt Deutsche Bank Player's Championship of Europe og næsten løb med sejren i The Open Championship, men et årti senere måtte argentineren nådigt takke ja til en sponsorinvitation for at få plads i BMW International Open.

I en alder af 36 år stod Romero uden spilleret til nogen større tour, og som nummer 837 i verden lå det ikke i kortene, at han skulle spille nogen rolle på Golfclub München Eichenried. Allerede torsdag blev der dog sendt et signal om, at det måske kunne være Romeros uge, da han fandt hullet med sit teeslag på hul to.

Efter tre runder under par gik han ind til søndagens finale i -10, tre slag fra Sergio Garcia og Richard Bland på førstepladsen. Det blev de tre og belgiens Thomas Detry, som kom til at kæmpe om sejren.

Det tog noget tid for Romero at komme i gang. Finalerunden blev åbnet med syv pars i træk, men derfra fandt han det gear, der har været forsvundet i årevis. Syv birdies på de sidste 11 huller gav en 65'er og en samlet score i -17. Det var nok til at overgå Detry, som kæmpede sig til en flot 66'er og en total i -16.

Begge aktører i førerbolden spillede god golf, men de fik aldrig løftet spillet til de højere luftlag. Garcia missede et putt for par på under en meter på hul 16, og Bland, nul sejre på europatouren i 413 forsøg, missede green og lavede bogey på 17. 

Dermed skulle de begge bruge eagle på det afgørende par fem hul for at fremtvinge omspil, men da måtte nøjes med birdie, var Romeros vej tilbage til topgolf sikret.

Det var regnvådt og krævende tidligt på dagen, og det besværliggjorde forholdene for de tidligt startende spillere. Den gruppe talte alle tre danskere, og derfor leverede de beskedne finalerunder. Thorbjørn Olesen klarede sig rundt i par og blev nummer 34 i -5. Jeff Winther brugte 74 slag og blev nummer 44. Lucas Bjerregaard underskrev en 76'er og faldt ned til nummer 59.

Link til resultatet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer