Scoren i par rækker til en delt 84. plads efter førstedagen af Farmers Insurance Open.

Foto: Getty Images

Godkendt præstation i Tigers comeback

26/01 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

I optakten til Farmers Insurance Open nævnte Tiger Woods, at Torrey Pines South Course var sat mere op til at afholde en US Open end en almindelig turnering. Han burde kende forskellen, for på den bane har han vundet syv PGA Tour-turneringer og en major. Under US Open er par normalt en eftertragtet score, og det var lige præcis det, Woods afleverede i sit længe ventede comeback.

Selv med usædvanligt faste greens og en lang og saftig rough rækker scoren ikke til en plads inden for cutgrænsen. Ryan Palmer og Ted Potter Jr. kom rundt i -6 på South Course. Det blev kun overgået af Tony Finau, som havde sin arbejdsdag på den traditionelt set nemmere North Course i -7.

Fredag bytter spillerne bane, og før alle er blevet teste på alle 36 huller, er det svært at vide, hvor Woods står. Det til trods kunne han efter dagens spil alligevel godt reflektere over sine tre bogeys, tre birdies og 12 pars.

- Det var sjovt derude. Jeg var nok lidt rusten. Jeg bliver nødt til at ramme mine jern lidt bedre, end jeg gjorde i dag. Jeg slog dem ikke særlig tæt på og gav mig ikke mange chancer for birdie. Og det er svært at lave ret mange birdies, når man ikke har mange chancer. Så i morgen vil jeg forhåbentlig slå min driver lidt bedre og slå mine jern en hel del tættere på, og vi har det bedste sæt greens i morgen, så vi ser, hvad der sker, sagde en optimistisk Woods til Golf Channel.

Det er et år siden, Woods har spillet golf af betydning, to et halvt år siden, han har klaret et cut, og rusten kostede da også et par tabte slag, inden et eagleforsøg fra 15 meter var lige ved at gå i på hul seks. Højdepunkterne var gemt til bagni, hvor Woods slog en wedge ind til en fod på hul 10, og senere var lige ved at lave hole-in-one på det 170 meter lange hul 16.

- Det var bare et fuldt 6-jern. Jeg prøvede at sende den så højt op i luften som muligt, for de her greens er meget hårde. Og den føltes god og så god ud, så vi lyttede bare efter om der kom jubelbrøl, sagde han.

”Rusten” var en rammende beskrivelse, men i forhold til tidligere comeback-forsøg er der uden tvivl noget mere substantielt at bygge videre på. Ingen dele af spillet gav anledning til hævede øjenbryn og især farten med driveren indikerer, han har mulighed for at komme til at konkurrere med de unge kanoner igen.

En af dem hedder Jon Rahm, og han har mulighed for at overtage verdensranglistens førsteplads, hvis det lykkes at forsvare titlen fra sidste år. Den 23-årige spanier gjorde ikke noget for at skade sine chancer med en 68'er på South Course. Den score giver en delt fjerdeplads.

Du kan følge turneringen på C More Golf.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer