Branden Grace tog sig af førstepræmien på 175.296 euro.

Foto: Getty Images

Grace vinder SA Open med uimodståelig finale

12/01 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Som forsvarende mester, feltets højest rangerede spiller og førende inden finalerunden var Louis Oosthuizen klar favorit til at løbe med sejren i South African Open. Den lille sydafrikaner med det underskønne sving var på udkig efter sin 10. titel på europatouren, og efter syv pars så det ud til, at Oosthuizen fik gang i runden, da han gik aggressivt efter en yderlig pind nær vand på det 190 meter lange hul otte og slog bolden i hul fra tee.

Trods det lille stykke magi nåede Oosthuizen aldrig op i højeste gear. Putteren svigtede, og efter 18. hul havde han brugt 34 slag på greens. Det blev en bogeyfri runde i -3 på Firethorn Course, men det var ikke nær nok til at løbe med sejren.

Landsmanden Branden Grace var flyvende under finalerunden. Præcis 26 måneder efter sin seneste sejr på europatouren tog 31-årige Grace hul på søndagen tre slag fra Oosthuizens førsteplads, og efter et tabt slag på andet hul indledte han et rasende angreb på toppen.

Grace lavede otte birdies og en eagle i løbet af de næste 12 huller, og derfra kunne han lave pars mod klubhuset for en 62'er, en samlet score i -21 og en sejr på tre slag ned til landsmanden.

- Det var utroligt. Jeg spillede fejlfri golf, og jeg kan ikke huske, hvornår putteren sidst var så brændende varm.

- Det er denne titel, jeg virkelig gerne ville have. Det betyder så meget for enhver sydafrikaner, at vinde i eget land, hvor tilskuerne giver så meget opbakning. Det er en virkelig emotionelt, sagde Grace om sin niende europatourtitel til selvsamme tour.

Efter en niendeplads i WGC – Match Play sidste forår gik Grace otte måneder uden en top-10 placering. Han viste tegn på form under Alfred Dunhill Championship først i december, hvor det blev til en tredjeplads, og med sejren i Johannesburg ser han ud til at rykke tilbage i top-75 på verdensranglisten, hvor han har været uden for top-100 de seneste tre måneder.

Udover titlen var der også tre billetter til The Open på højkant. Som tidligere vinder var Oosthuizen allerede kvalificeret, så sammen med Grace kan Marcus Armitage og Jaco Ahlers begynde at kigge sig om efter logi nær Royal St George's i Sandwich.

Armitage stod med et putt på tre meter på sidste green for en udelt tredjeplads. Fandt bolden hullet, var han inde i The Open; missede han, ville billetten gå til Jack Senior. Englænderen fejrede, som havde han vundet titlen, da bolden faldt til bunds i koppen. 

Der var ikke grund til eufori i den danske lejr, men ikke desto mindre spillede Jeff Winther og Joachim B. Hansen fine finalerunder, inden turen går til Abu Dhabi, hvor de skal op mod store dele af verdenstoppen i årets første Rolex Series-turnering.

Begge gik banen i 69 slag, -2. Det gav Winther en 36. plads i -7, mens Hansen sluttede et slag længere tilbage på 45. pladsen.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer