Lørdag skal Rasmus Højgaard i førerbold på Al Mouj Golf i Oman Open.

Foto: Getty Images

Højgaard holder fast i førstepladsen

28/02 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Ni under par var en delt førsteplads, da Rasmus Højgaard kom i klubhuset ved middagstid efter sin anden runde i Oman Open. Ved dagens afslutning rakte scoren stadig til at føre side om side med Stephen Gallacher.

Selvom Højgaard havde et tre-putt på par fem hullet tredje, var han godt tilfreds med spillet på greens.

- Man kan ikke undgå bogeys herude, så jeg vidste, at jeg ville tabe et slag på et tidspunkt, for i denne vind er det svært at holde bolden på greens og fairways. Men jeg formåede at komme igen med nogle birdies.  Jeg putter godt i øjeblikket, og jeg holede nogle lange putts i dag, og det hjælper altid. Det er altid lidt en bonus, når man får et par lange i, og det har været nøglen indtil nu, sagde Højgaard til europatouren efter runden.

De to førende har et slag ned til Nicolas Colsaerts og Kalle Samooja på andenpladsen, mens den næste spillere i stillingen er seks under par, tre slag fra toppen.

Fem danskere klarede sig med videre til weekenden. På en delt 19. plads finder man Jeff Winther (par) og Søren Kjeldsen (-2). De er tre slag under par samlet.

Par viste sig at række til at klare cuttet, og derfor kan Nicolai Højgaard og Benjamin Poke ånde lettet op. Det er den score, de befinder sig i, og når de tager hul på weekenden er det med en delt 62. plads som udgangspunkt.

I weekenden kan man også følge italienerne Eduardo Molinari og Lorenzo Gagli. De to bor sammen denne uge, men da Gagli viste influenzasymptomer forud for turneringen, valgte de at blive isoleret for at undgå spredning i tilfælde af den frygtede Corona-virus.

To reserver overtog pladserne på startlisten, men da Gaglis test kom tilbage negativ torsdag morgen, valgte europatouren at udvide feltet for at lade de to italienere stille til start i sidste ende.

Den usædvalige optakt ser ikke ud til at have haft de helt store negative konsekvenser, for med en score i -2 har Molinari del i 29. pladsen. Gagli er helt fremme på en delt 10. plads i -5.

- Det var en besynderlig situation, men jeg vil gerne takke europatourens ansatte, inklusiv Keith Pelley, turneringsdirektør Miguel Vidaor og min ven Paolo de le Feld fra Player Relations, og også sundhedsministeriet i Oman, som har gjort et utroligt stykke arbejde, for jeg spiller i turneringen nu. Det var en mærkelig situation, men jeg er virkelig glad for at være på banen og spille golf, sagde Gagli til europatouren efter dagens runde i 70 slag.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer