Rasmus Højgaard har fået en glimrende start på sin europatourkarriere. I sin første tur til Sydafrika nogensinde er han sikkert inden for cuttet i Alfred Dunhill Championship.

Foto: Getty Images

Højgaard stormer fremad

29/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det var småt med træning, da de to danske Q-School dimittender vendte hjem til Danmark. Tre dage havde de kun, inden turen gik til den sydlige halvkugle for at indlede sæsonen på europatouren  med Alfred Dunhill Championship.

Efter seks runders især mentalt opslidende golf på Final Stage var det ikke svært at forstille sig et dyk i intensiteten, et par forkerte beslutninger og nogle løse slag. Men Rasmus Højgaard og Benjamin Poke er på vej mod at indlede rookiesæsonen med hver deres klarede cut.

Poke, som kom fra Q-School med den samlede sejr, startede dagen på 63. pladsen i +1. Fredag var han uden birdies og to over par efter ni huller på Leopard Creek Country Club. Han skulle frem til 14. hul, før dagens første birdie blev noteret, og den fulgte han op med endnu en på par fem hullet 15. 

Det førte til en runde i par, så totalen stadig er +1. Mens eftermiddagsholdet er ved at tage hul på dagens arbejde, svarer den score til en delt 58. plads, så med mindre forholdene bliver lettere sent på dagen, er Poke på vej mod sin første check nogensinde på europatouren.

18-årige Højgaard er sikker på at komme fra Sydafrika med penge, og det kan gå hen at blive en ganske stor pose. Efter tre birdies på for-ni tabte Gyttegaard-spilleren tre slag i løbet af fem huller, men han fik vendt rundt på tingene med eagle på 15. hul.

Det blev til 70 slag, -2, hvilket også er Højgaards total. Efter første runde var han nummer 40, og i skrivende stund har han del i 19. pladsen. Højgaard er kun to slag fra de førende spillere i klubhuset. Wil Besseling, som gik den bedste første runde, går på banen 12.10 dansk tid i -7.

Søren Kjeldsen kommer til at falde for cuttet. Han er fem over par inden sit sidste hul. Thomas Bjørn og Jeff Winther er få huller inde i deres runder. 

Følg stillingen her

User Comments:

  • Helt enig

    29/11 - 2019 | Rasmus Konge

    Artiklen dækker jo slet ikke slutresultatet efter 2. Runde... en 11. Plads ... usædvanlig storm hvor de spillede videre.. meget ulige forhold?

  • Det ville være godt hvis en

    29/11 - 2019 | Kang Mei Yang

    Det ville være godt hvis en ivrig skribent kunne vente til runden er slut, så kunne han skrive helt præcis om spillerunden, i stedet for at gætte.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer