Ekstreme situationer kræver ekstreme løsninger. I håb om at få afviklet Ryder Cup er Padraig Harrington parat til at kassere kvalifikationen og selv vælge alle 12 europæiske spillere.

Foto: Getty Images

Harrington om Ryder Cup: Hellere 12 captain's picks end aflysning

02/04 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Med flere måneders aflysninger af golfturneringer ligger også Ryder Cup-kvalifikationen stille. Ingen ved, om USA kommer til at byde Europa velkommen på Whistling Straits til september, men hvis det bliver muligt at dyste om det lille, gyldne trofæ, bliver det sandsynligvis med en modificeret kvalifikation. Eller ingen.

The Daily Mail har snakket med Padraig Harrington om den svære situation, og den europæiske kaptajn er ikke i tvivl om sit standpunkt.

- Vi spiller, hvis det overhovedet er muligt, fordi værdien af at vise vores sport frem er langt større end et perfekt kvalifikationssystem.

- Det ville ikke bekymre mig, hvis vi var den første turnering efter pausen, og jeg blev nødt til at vælge 12 Captain's Picks, og der ikke var nogen kvalificerede. På mange måder ville det være perfekt, hvis Ryder Cup var den første turnering. Bare 12 gutter fra Europa og 12 fra Amerika, ingen præmiepenge og kun æren at spille om. Ville det ikke være en dejlig måde at genstarte sport?, siger Harrington.

For få uger siden var scenariet utænkeligt, men den hastige stigning af smittede med coronavirus ændrer billedet fra dag til dag. The Masters og PGA Championship er allerede blevet udsat, og da New York er et af de hårdest ramte områder i verden, ligner det kun et spørgsmul om tid, før juni måneds US Open på Winged Foot bliver taget af tapetet.

Harrington er dobbelt vinder af The Open Championship, men Golf Digest kan berette, at hverken ireren eller nogen andre kommer til at dyste om The Claret Jug på Royal St Georges fra 16. Juli.

Under overskriften ”Open to be cancelled” fortæller anonyme kilder om situationen, R&A befinder sig i. Efter aflysningen af tennisturneringen Wimbledon forventes det, at også The Open vil kaste håndklædet i ringen, og måske kommer der allerede torsdag en officiel udmelding fra R&A.

Mens de øvrige majors håber på at finde nye datoer senere på året, vil The Open helt aflyse årets udgave. Golf Digest skriver, at mesterskabet er fuldt forsikret i tilfælde af en pandemi, og det vil være bevæggrunden for den tidlige og drastiske beslutning om helt at opgive 2020. 

Aflysninger af golfturneringer er kun en lille bekymring i det store billede. Onsdag kom chefen for WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, med følgende dystre udmelding.

- På vej ind til den fjerde måned siden starten af Covid-19 pandemien, er jeg dybt bekymret over den hurtige eskalering og spredning af virussen. 

- I løbet af de seneste fem uger har vi været vidne til næsten eksponentiel stigning i antallet af nye tilfælde, som er nået til stort set alle lande. 

- Antallet af døde er mere end fordoblet i den seneste uge. I løbet af et par dage runder vi en million officielt bekræftede tilfælde og 50.000 døde.

Opdateret 13.45

R&A, som allerede onsdag rykkede The Amateur Championship og Women's Amateur Championship fra juni til sidst i august, er kommet med en udtalelse som reaktion på de seneste skriverier.

- Vi fortsætter med at evaluere vores muligheder for årets The Open, inklusiv udsættelse. Grundet en række eksterne faktorer tager processen tid. Vi er udmærket klar over vigtigheden af at kunne give klare meldinger til fans, spillere og alle involveret, og vi arbejder på at løse dette hurtigst muligt, udtaler Martin Slumbers.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,618,255
 • Unique Visitor:193,740
 • Registered Users:170,733
 • Unregistered Users:31,691
 • Blocked Users:12,477
 • Published Nodes:16,624
 • Unpublished Nodes:327
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.238.130.97
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:1,515
  • This week:106,465
  • This month:453,304
  • This year:3,619,088