Padraig Harrington viste sine imponerende evner i linksgolf frem på førstedagen af Irish Open.

Foto: Getty Images

Harrington varmer op til The Open

05/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

For 11 år siden vandt Padraig Harrington på Carnoustie, hans første af tre majors, og om to uger spilles The Open Championship igen på den frygtede bane nord for St Andrews.

Harrington er stadig god for en sejr i ny og næ, men en beskeden 268. plads på verdensranglisten afslører, at han ikke længere spiller golf som for et årti siden. Måske får han alligevel noget at skulle have sagt på Carnoustie.

Torsdag blev Dubai Duty Free Irish Open indledt, og den 46-årige irer viste på Ballyliffin Golf Club, at han stadig mestrer linksgolfens finurligheder.

Et chip-in for eagle på hul 17 satte skub i tingene og bragte Harrington under par for dagen, og da han sluttede på hul ni, var det med en score i -4.

Irerne har et anstrengt forhold til England, og en engelsk vinder af Irish Open vil ikke være populær. Harrington er den eneste irer, som formåede at følge med Lee Westwood, Danny Willett, Robert Rock og Ashley Chesters. Alle gik de fire under par og deler andenpladsen. De har et slag op til Ryan Fox fra New Zealand.

Turneringens vært, Rory McIlroy har også muligheder for at blande sig i kampen om sejren. Nordireren gik de første 18 huller i -2 og deler 18. pladsen med Søren Kjeldsen blandt andre. 

- Det kunne have været meget bedre. Det er det bedste, jeg har ramt bolden i lang tid. Jeg fik bolden i spil, som jeg havde brug for, og jeg drivede rigtig godt og slog gode jernslag. Jeg kæmpede bare på greens. Enten slog jeg gode putts og havde fejllæst dem, eller også reagerede jeg på putts, jeg havde slået et par huller tidligere, sagde McIlroy til europatouren efter runden.

McIlroy spillede med Thorbjørn Olesen, som ikke havde styr på det lange spil. Vinderen af Italian Open slog nogle vilde teeslag, men han fik kæmpet sig rundt i par og indtager en mangedelt 44. plads.

Et slag efter følger Jeff Winther og Thomas Bjørn på en delt 66. plads. Ugens turnering er en del af Rolex Series, hvilket betyder syv millioner euro på højkant. Sidste uges 31. plads gav Winther i omegnen af 50.000 euro og bragte ham frem til nummer 111 på Race to Dubai. Kan han snige sig inden for cuttet fredag og få en ny god check med fra Irland, vil det bringe ham et stort skridt nærmere at beholde spilleretten til europatouren for første gang i karrieren.

Lucas Bjerregaard er tre slag over par, mens Lasse Jensen skal præstere noget udover det sædvanlige, hvis han skal fra med til weekenden fra sin 148. plads i +7.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer