Verdens nummer fire, Justin Thomas, går ind til afgørelsen på Plantation Course et slag efter nummer ni på verdensranglisten, Xander Schauffele.

Foto: Getty Images

Historisk sejr inden for rækkevidde

05/01 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Xander Schauffele og Justin Thomas kommer til at udgøre førerbolden i Sentry Tournament of Champions, når årtiets første turnering på PGA Touren skal afgøres sent søndag. Et slag skiller de to 26-årige amerikanere, og det er den forsvarende mester, Schauffele, som går ind til finalerunden på førstepladsen.

Han har mulighed for at vinde sin femte turnering på PGA Touren, mens en sejr vil bringe Thomas op på 12. Gennem historien har kun Sam Snead, Jack Nicklaus og Tiger Woods vundet 12 turneringer, før de fyldte 27 år. Thomas kan blive den fjerde, hvis han kan fortsætte det gode spil fra især for-ni lørdag. 

Thomas, som har vundet to af de seneste seks turneringer, han er stillet op i, lagde ud med en birdie på første hul og var fem under par halvvejs gennem runden. Det bragte ham op på førstepladsen, men et tre-putt på 12. hul gav en af dagens to bogeys, som førte til en runde i 69 slag, -4.

- Det er en god score. Jeg følte, jeg lod en rigtig lav en slippe væk fra mig. At gå fem under på forsiden og skyde en over på det, jeg føler, er den nemmere del af banen, er ret frustrerende. Men det er svært derude i den vind, og der er nogle huller, som er svære at komme tæt på, sagde Thomas.

For Schauffele var det mere ligeligt fordelt. Han lavede to birdies og en bogey på de første ni huller og kopierede sig selv på bag-ni. Det gav en 71'er, -2, og bragte ham til -11 samlet. 

Fra Thomas på andenpladsen er der to slag ned til næste mand i stillingen, Gary Woodland, så der er mulighed for, at det kan udvikle sig til en direkte duel i toppen. 

For få uger siden kæmpede Schauffele og Thomas på samme side, da USA genvandt Presidents Cup, men nu er det hver mand for sig.

- Det bliver sjovt. Han har så meget power, og at spille på det hold sammen var en fantastisk måde at lære hinanden bedre at kende, og jeg tror, det bliver sjovt i morgen. Jeg glæder mig til det, sagde Schauffele på sit pressemøde efter runden.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer