De fem spillere, som kommer til at udgøre Team Made in Denmark 2019.

Foto: Made in Denmark

Holdopstillingen er sat for Team Made in Denmark

15/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

De fem bedst placerede danskere på denne sæsons Nordic League kommer til at danne årets Team made in Denmark. Det betyder, at de hver får lov til at prøve kræfter med challengetouren og eventuelt spille sig til en fast plads i 2020.

De fem er: Rasmus Højgaard, Nicolai Højgaard, Frederik Dreier, Niklas Nørgaard Møller og Morten Ørum Madsen.

En fast plads på challengetouren er netop målet for tvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard, som med bravur bestod deres professionelle debut i de fire vinterturneringer på Nordic League. De ligger henholdsvis nummer 19 og 13 på Nordic League, og det bliver ikke fremmed for dem at skulle måle sig med spillere på et højere niveau.

Begge verdensmestre har spillet med i Made in Denmark samt på europatouren i Hamborg, og Nicolai har endda deltaget i The Open Championship. Det til trods er begge talenter naturligvis begejstrede over at få en hjælpende hånd med på vejen.

- Vi glæder os til at prøve kræfter med niveauet på challengetouren. Vi glæder os til oplevelserne, men uanset hvor vi spiller, så er vi der for at lave nogle gode resultater, fortæller Rasmus Højgaard til Made in Denmarks hjemmeside.

- Målet med sæsonen er, at vi skal have en fuld kategori eller spilleret på challengetouren i 2020. Det kan vi enten gøre via ECCO Touren og Nordic League, eller vi kan gøre det gennem de starter, vi nu får på challengetouren. Så vi føler, at vi med de her wildcards, har fået en ekstra mulighed for at spille os ind på challengetouren, siger Nicolai Højgaard.

Mens de bliver helt nye på chellengetouren, venter der et gensyn for Morten Ørum Madsen. Den 30-årige fra Silkeborg er nummer to på Nordic League efter en yderst lovende sæsonstart, som kastede den første sejr af sig siden SA Open sent i 2013. Det tyder på, at han igen er klar til at klatre op gennem rækkerne, og det får han nu mulighed for. 

Hvor der skal prioriteres – Nordic League eller challlengetouren – behøver han ikke bekymre sig om lige med det første.

- På nuværende tidspunkt er det mindre vigtigt, hvilken tour jeg spiller på, for jeg skal først og fremmest blive bedre og udvikle mig. Mine wildcards på challengetouren ligger efter sommerferien, og det betyder, at jeg kan give den fuld gas på ECCO Touren frem til sommer. Hvis jeg kan fortsætte min udvikling, er det perfekt, at jeg derefter kan få nogle starter på challengetouren, og se, om spillet også “holder vand” derude, siger Ørum Madsen til Made in Denmark. 

Frederik Dreier havde allerede optjent en begrænset kategori til challengtouren via sin deltagelse på Final Stage af Q-School, og med de ekstra turneringer kan han nu komme tæt på et fuldt program blandt de næstbedste i Europa.

Niklas Nørgaard Møller spillede 13 turneringer på challengetouren i 2018, hvor han blev nummer 124 på Road to Ras Al Khaimah. Den 26-årige bomber får en chance mere for at fortsætte udviklingen i 2019.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer