Jeff Winther blev nummer 28 i Scottish Open.

Foto: Getty Images

Jeff Winther henter sæsonens største præmie

14/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

I løbet af sine første 13 officielle turneringer på europatouren i sæsonen 2019 klarede Jeff Winther 10 cuts. Den imponerende stabilitet er ikke blevet belønnet i noget nævneværdig grad. Winther gik ind til Aberdeen Standard Investments Scottish Open som nummer 100 på Race to Dubai, 10 placeringer inden for grænsen for at få fornyet spilleretten til næste sæson. Det er noget, Winther aldrig tidligere har formået, men på The Renaissance Club i North Berwick kom han et stort skridt nærmere jobsikkerhed til udgangen af 2020.

I sidste uges Irish Open klarede Winther cuttet, men med en delt sidsteplads fik han ikke det store ud af sin finaledeltagelse i Rolex Series-turneringen. I skotland var der igen Rolex Series på menuen, hvilket betyder syv millioner dollars i samlet præmiesum, og med en 28. plads sikrede den tidligere greenkeeper sig sæsonens største præmie på små 55.000 euro.

Winther var et slag under par, da han producerede tre birdies i træk på bagni og kom rundt i 67 slag, -4. Det gav en samlet score i -14 og et hop på 10 placeringer. Resultatet bringer den 31-årige frem til 95. pladsen på Race to Dubai.

Efter en uge med ekstremt lave scores sluttede Winther otte slag fra en plads i omspillet. Bernd Wiesberger, den førende spiller efter tre runder, gik en 69'er, og en samlet score i -22 var nok til at spille lige op med Benjamin Hebert. Franskmanden gik en bogeyfri runde i 62 slag for at nå i omspil for anden gang i 2019.

I Volvo China Open tabte Hebert til en birdie imod Mikko Korhonen, men i Skotland fik den 32-årige en chance for selv at lave en birdie og vinde for første gang på europatouren, da han slog bolden ind til få meter på første omspilshul.

Han missede puttet, og i andet forsøg skulle både Wiesberger og Hebert bruge tre putts. Et par bogeys betød et fjerde møde med 18. hul søndag, og der var par nok for Wiesberger til at løbe med sejren og en check på over en million euro.

Det er Wiesbergers sjette sejr på europatouren, og den kommer mindre end to måneder efter han vandt Made in Denmark. Sidste uge blev østrigeren nummer to i Irland for at rykke frem til syvendepladsen på Race to Dubai. Med søndagens sejr rykker han helt til tops.

- Jeg har altid nydt at spille linksbaner, skotske linksbaner, og jeg har haft god succes her i Skotland, og det er bare virkelig, virkelig dejligt at kunne stå her med trofæet til syvende og sidst. Det var en lang dag, men på en eller anden måde formåede jeg at komme over målstregen, sagde Wiesberger til europatouren efter sejren.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer