Joachim B. Hansen poserer med trofæet.

Foto: Jens Morten

Joachim kører historisk sejr i hus

01/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Før søndag havde ingen dansker prøvet at vinde en Made in Denmark-turnering, Hverken på europatouren eller challengetouren. Det ændrede Joachim B. Hansen på med en sikker sejr i Made in Denmark Challenge – by Ejner Hessel, og det skulle ikke komme som nogen stor overraskelse, hvis han gentager bedriften i Silkeborg sent i august.

Hansen vandt karrierens første professionelle sejr på ECCO Touren tidligt i år, og i april vandt han for første gang på challengetouren. Hjemme i Himmerland gjorde han det til to sejre, da han gik ind til finalerunden med et tre slags forspring og kørte sejren hjem fra spids.

Det så ud til at blive problemfrit ned af  de afgørende ni huller, men med bogeys på hul 13 og 14 skrumpede hullet ned til finske Kalle Samooja til tre slag.

Det tog ikke lang tid for Hansen at genvinde fatningen. På hul 14 lavede han birdie for at komme tilbage til par for dagen og -14 for turneringen. Efter en par på Himmerland Hill havde han et forspring på fire slag at forsvare. Dem blev der ikke brug for. I stedet lavede han birdie på det korte par fire hul 17, og det drilske hul 18 blev tilbagelagt i par. Det gav en samlet score i -15 og en sejr på fem slag.

Hansen modtager 28.800 euro for bedriften, og det bringer ham helt til tops på Road to Ras Al Khaimah med 27.000 euro ned til nummer to. Hansen har tjent 130.951 euro i løbet af sine 10 turneringer tællende til challengetouren i 2018.

27-årige Hansen har ikke travlt med at komme tilbage på europatouren. Målet er at slutte så højt på pengelisten som muligt for at forbedre sin status til næste år. Måske ender det med tidlig oprykning alligevel. Med to sejre i rygsækken er han kun en enkelt førsteplads fra øjeblikkelig forfremmelse til europatouren med en særligt god kategori.

Efter sidste uges andenplads rykkede Hansen frem til sin bedste placering nogensinde på verdensranglisten som nummer 169. Med sejren på Backtee Course får han 12 friske ranglistepoint og kan se frem til et nyt stort hop på listen.

Der var flere danske toppræstationer i på Himmerland Golf & Spa Resort. Med en finalerunde i -3 rykkede Martin Ovesen frem til tredjepladsen i -9.

Mark Haastrup gik to over par søndag og sluttede på en delt sjetteplads i -6.

Jeppe Huldahl blev nummer 24, Daniel Løkke og Mads Søgaard nummer 50 og Niklas Nørgaard Møller nummer 58.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer