Joachim B. Hansen og Elisabeth Persson øjeblikket efter sejren var i hus.

Foto: Mikkel Ring Christensen

Joachim om sejren: - Der var lettelse og glæde ud over alt

04/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

- Jeg følte alt muligt lort, sagde Joachim B. Hansen om øjeblikket, da det hele skulle afgøres på Al Hamra Golf Club. 

- Skuffelse, for det er ude af ens hænder, man kan ikke gøre noget. Ham, som skulle lave birdie på sidste, han gav sig selv en tester efter et rigtig godt andetslag. Jeg tror, han havde otte-ni meter for eagle. Så det var lidt svært, et svært øjeblik lige der.

Efter en hel sæson var der kun 8.077 euro mellem de tre første spillere på Road to Ras Al Khaimah ( inden bonuspengene blev talt med). I lange perioder af året var der mere end 50.000 fra Hansen ned til de nærmeste forfølgere, mens han skrabede det ene topresultat efter det andet til sig.

To sejre, tre andenpladser en tredjeplads og fire øvrige top-10 placeringer blev det til i 2018, alene på challengetouren. I sidste ende var det kun akkurat nok, men at dømme ud fra reaktionen bag 18. green, var akkurat nok også rigeligt.

Da Adri Arnaus fik birdieputtet i hul, knyttede Hansen næverne og slog ud i luften. Derpå fulgte kys og kram fra familien, fra vennerne. Dannebrogsflag kom op af taskerne og op i luften. Den 28-årige sjællænder, som helst ikke siger for meget, og som oftest er nærmest udtryksløs både på og uden for banen, blev overvældet af situationen, tydeligt rørt over at stå som vinder af challentetouren. 

- Der var lettelse og glæde ud over alt. Jeg havde ikke regnet med, at følelserne ville komme så meget uden på tøjet efter det hele. Jeg er lettet. Det er godt arbejde. At det lykkedes er lidt unreal, sagde han.

Sejren på challengetouren er kun et skridt på vejen mod noget større, men det er samtidig den foreløbige kulmination på en karriere, der ikke altid har været lige nem.

Allerede som amatør vandt han på ECCO Touren, og kort efter tog han spillet til det professionelle niveau. I første sæson voksede han sig for stor til ECCO Touren og kvalificerede sig til challengetouren 2012. Der krævede ingen omstilling, hvilket en samlet fjerdeplads på pengelisten bevidnede.

I første omgang blev det til to sæsoner på europatouren. I 2015 måtte Hansen ned at vende igen, og da han vendte tilbage til øverste hylde året efter, blev det til skuffende 115.000 euro i 27 turneringer. 

Han gik ind til 2018 med udsigt til sin anden sæson i træk på challengetouren. Den første professionelle sejr havde på en eller anden måde stadig ikke manifesteret sig. På overfladen så det ikke godt for ud.

Det blev der så sandelig ændret på. Hansen vandt på ECCO Touren i Spanien. Derpå på challengetouren i Tyrkiet, og han sikrede sig et af de 15 europatourkort med sejren i i Made in Denmark Challenge i Himmerland.

- Det er fedt, at jeg har spillet så stabilt gennem hele året. Jeg er lidt skuffet over, at det skulle blive så tæt her i de sidste turneringer, det går mig en lille smule på nerverne. Men heldigvis sluttede det, som jeg håbede, det ville.

Det er ikke blevet til de helt store resultater siden august. Han gik ind til finalerunden ved Ras Al Khaimah Challenge Tour Grand Final med chancer for sejren, men skidt spil lørdag resulterede i et fald til 13. pladsen. 

- Det er ikke fordi, jeg har følt mig så presset, for jeg har haft et forholdsvis stort forspring. Men at det skulle blive så tæt denne uge – med Victor (Perez), som er nummer to på ranglisten, at han skulle være med fremme, det havde jeg ikke helt regnet med.

Selv siger Hansen, at spillet er helt klar til europatouren, at han er bedre forberedt end nogensinde. Det kommer på prøve allerede om to uger, når han flyver til Hong Kong for at indlede sæson 2019 den 22. november.

- Forhåbentlig kommer denne sejr til at betyde en masse ting. Forhåbentlig kan jeg blive ved med at udvikle mit spil og blive ved med at forbedre mig, så jeg kan spille op med de sjove drenge, sagde han, inden han fandt tilbage til sit selskab for at fejre et stykke dansk golfhistorie. 

User Comments:

  • JB Hansen

    04/11 - 2018 | Lars Bak

    Den 28 årige sjællænder skriver i, og han kommer også fra Hillerød Golf Klub, som i konsekvent undlader at nævne ??

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer