Jon Rahm elsker Torrey Pines

25/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

For to år siden var Jon Rahm et talentfuldt men ubeskrevet blad på den internatinale golfscene. Efter en prominent amatørkarriere var han blevet professionel i sommeren 2016, og efter lovende resultater i den første tid fik han godt et halvt år senere sit store gennembrud.

Det skete på Torrey Pines, hvor en mindre gruppe spillere søndag eftermiddag kæmpede med om sejren i Farmers Insurance Open. Med en driver, en 5-wood og et putt helt omme fra bagkanten af green lavede den unge spanier eagle på 18. hul for at pille håbet fra konkurrenterne og sikre sig karrierens første sejr på PGA Touren. 

Siden har han vundet en gang mere i USA og tre gange på europatouren. Han har været helt oppe at vende som nummer to i verden, og mens samlingen af titler allerede er imponerende, er hans generelt høje niveau ligeså beundringsværdigt. I løbet af 51 spillede turneringer over de seneste to år er Rahm sluttet i top-5 21 gange.

Denne uge kan der være et nyt topresultat på vej. Rahm er tilbage, hvor det hele startede, på Torrey Pines nord for San Diego, og torsdag lagde han ud som lyn og torden på den medgørlige North Course.

Turneringen er blevet vundet syv gange af Tiger Woods, manden Rahm fældede i søndagens singles ved Ryder Cup i Paris, og at dømme ud fra torsdagens spil lurer spanieren også på at vælte Woods af tronen som hersker over Torrey Pines. 

En eagle på dagens første hul slog tonen an, og inden de første ni huller var overstået, havde han lavet en mere, foruden tre birdies. Efter det glimrende udlæg i 29 slag fulgte et lille intermezzo, inden fire birdies nær afslutningen på dagens arbejde sikrede Rahm en runde i 62 slag, -10.

- Mentalt er jeg et meget positivt sted, og jeg har stor tiltro til mig selv. Det er til dels fordi, jeg vandt min første turnering her – jeg ved, hvordan jeg spillede og fik klaret skærene. Jeg ved, jeg kan vinde, når jeg tee'er bolden op her, sagde den 24-årige efter runden.

Han var ikke den eneste på North Course med fart på. Justin Rose, verdens nummer ét, er ni under par efter førstedagen, og det samme er Doug Ghim, verdens nummer 700. Ghim missede cuttet med to slag, da han spillede med i den seneste udgave af Made in Denmark. Det ser mere lovende ud for ham i det sydlige Californien, hvor han deltager på en sponsorinvitation.

Jordan Spieth er ikke sluttet i top-10 siden The Open, har misset cuttet i sine to første turneringer i 2019 og er dumpet ned til 20. pladsen på verdensranglisten, men måske kan ”The Golden Child” vende rundt på tingene i ”The Golden State”. Torsdag brugte han 65 slag og det rækker til femtepladsen, tre slag efter Rahm.

Bedst på den krævende South Course gik det Brandon Hagy, Charles Howell III og Chris Stroud. Alle var de rundt i -6 og overnatter med del i sjettepladsen.

Tiger Woods lagde også ud på South Course, hvor han vandt sin seneste major tilbage i 2008, og det gjorde han i 70 slag efter fem birdies og tre bogeys. Det giver en delt 53. plads og en masse arbejde for at indhente Rahm.

- Jeg kunne nok ret nemt have gået noget lignende 68 eller 67. Jeg slog en masse gode putts, som var i nærheden af hullet uden at falde i. Alt i alt er det ikke så skidt at gå et par stykker under på South Course, men nu er jeg tvunget til at gå en lav runde i morgen, ligesom det meste af feltet gjorde derovre (på North Course red.) i dag, sagde Woods efter sin første officielle runde på PGA Touren siden sejren i Tour Championship. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer