Jon Rahm vil rykke ind i top-10 i verden, når verdensranglisten opdateres mandag.

Foto: Getty Images

Jon Rahm smadrer rekord i Irish Open

09/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

En eagle fra fairway, regelkontroverser og total dominans. Sådan kan finalerunden ved Irish Open beskrives kort, da Jon Rahm vandt sin første turnering på europatouren.

Det er kun et år og en uge siden, den 22-årige spanier blev professionel, men på rekordtid har han bevist, han er i stand til at gå slag for slag mod verdens absolut bedste. Der var sejren på Torrey Pines, top-tre placeringer i to World Golf Championships og nu sejren i Irish Open i en rekordscore.

24 under par er tre slag lavere end nogen anden nogensinde har præsteret. Det har selvfølgelig noget at gøre med, at vejrforholdene på Portstewart Golf Club var gunstige ugen igennem, men det er så sandelig også et produkt af, at Jon Rahm er af en helt særlig støbning. 

Bortset fra et iltert temperament har han kun styrker i spillet, og de var alle til skue søndag, da han gik fra en delt førsteplads med Daniel Im til en sejr på seks slag.

På hul fire slog han bolden i hul med et fuldt slag fra fairway, og fire birdies og fem pars senere kom dagens anden eagle, da Rahm trillede bolden på tværs af green og i hul på par fem hullet 14.

Hvis noget skulle stoppe ham, var det en skade eller en regelepisode, og præcis det var lige ved at ske.

På hul seks endte Rahms bold samme sted som spillemakkerens markeringsmærke. Da han ikke var i stand til at markere bag bolden, lagde han sit mærke på siden af bolden i forhold til hullet. Derefter markerede han et putterhoved til siden for at gøre plads til at Im kunne prikke sit korte putt i hul.

Problemet opstod, da Rahm skulle markere tilbage, for mens han huskede at markere tilbage, så opstod der tvivl om, hvorvidt han havde placeret bolden i korrekt position i forhold til markeringsmærket.

Eller rettere sagt, det stod klart, at bolden ikke var placeret i præcis samme position. Det blev den førende spiller konfronteret med på hul 13, men efter en længere diskussion valgte dommeren Andy McPhee ikke at føje to slag til Rahms score.

- Grunden, til der ikke er nogen straf, er, at jeg synes, Jon har foretaget en rimelig bedømmelse, sagde han.

Dommeren fortsatte med at forklare, at bolden ikke var genplaceret i den korrekte position, men det var udslagsgivende, at Rahm havde husket på, han havde lagt sit mærke på siden af bolden og havde bestræbt sig på at genplacere samme sted.

Sagt på en anden måde kan han takke Lexi Thompson for, at han ikke fik to slags straf. Reglen om en ”rimelig bedømmelse” er til dels et resultat af den episode, der kostede amerikaneren årets første major. Kort tid derefter blev det besluttet at lægge mere vægt på spillernes egen vurdering. Har de gjort alt, hvad man rimeligt kan forlange, er de fritaget for straf, selvom bolden skulle være placeret marginalt ude af position, et sandkorn berøres i en bunker uden det kan ses med det blotte øje eller andre af den slags situationer, der virker soleklare med i superslow på HD TV men er alt andet for spilerne ude på banen.

Dagens situation er et bevis på, at reglen virker, og derfor blev det ikke kun en kæmpe sejr til Rahm, men også for reglerne og forsøget på at gøre dem mere retfærdige.

Andenpladsen gik til Richie Ramsay og Matthew Southgate, som spillede så flot i sidste års udgave på K Club. De tre pladser i The Open Championship gik til Ramsay, David Drysdale og Ryan Fox.

Danskerne sluttede langt tilbage i stillingen. Thorbjørn Olesen spillede en flot finale i 67 slag og blev nummer 48 i -8. Søren Kjeldsen var på grænsen til top-10 halvvejs gennem turneringen, men runder i 72 og 75 sendte ham ned næstsidst i -5.

Link til resultatet.   

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:48,217
 • Unique Visitor:13,401
 • Registered Users:153,410
 • Unregistered Users:30,812
 • Blocked Users:12,333
 • Published Nodes:14,379
 • Unpublished Nodes:246
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:75.101.173.236
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:14,135
  • This week:48,234
  • This month:48,234
  • This year:48,234