Justin Thomas fører med seks slag inden de afgørende 18 huller ved BMW Championship.

Foto: Getty Images

Justin Thomas på vej mod sejr nummer 10

18/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Hideki Matsuyamas banerekord i 63 slag stod i cirka et døgn. Det var ingen overraskelse, hvem der tog den fra ham. Justin Thomas kan blive varm som få andre. Han har prøvet at gå 63 i US Open, og han har leveret en 59'er på PGA Touren. 

Lørdag klarede han sig rundt i 61 slag ved BMW Championship, og det bringer ham på kurs mod karrierens 10. titel på PGA Touren. 

Den 26-årige amerikaner åbnede tredje runde med fem birdies i træk, og det var kun opvarmningen. På de sidste ni huller lavede han to eagles, en af dem et holet andetslag fra 160 meter på 16., og det førte til en score i -11 og en ny banerekord.

Samlet rykkede Thomas til -21, og vinderen af FedEx Cuppen 2017 har dermed et perfekt udgangspunkt for at gentge bedriften og vinde de 15 millioner dollars i bonus.

Han fører med seks slag ned til Tony Finau og Patrick Cantlay, og holder han hjem, har han kurs mod førstepladsen i FedEx Cuppen ugen inden afgørelsen i Tour Championship.

Inden denne uge var banerekorden på Medinah Country Club 65 slag. Den forbedrede Hideki Matsuyama fredag med to slag, og et døgn senere var Thomas flyvende.

- Det er ligegyldigt, hvilken bane, det er. Giv os bløde, gode greens og bløde fairways, og så kommer vi til at flå en bane fra hinanden. Sådan er det bare. Vi har alle virkelig god kontrol over bolden, og vi ved, hvor langt den flyver, specielt når fairways er så brede, og vi spiller godt. Altså, vi er bare gode, ikke sandt? Sådan er det bare, lød forklaringen fra den førende spiller. 

Kan Thomas holde hjem, vil det være hans 10. titel på PGA Touren. Han vandt sin første for mindre end fire år siden.

Uanset hvad der sker søndag, er Thomas kvalificeret til Tour Championship. Sådan ligger landet ikke for Tiger Woods. Den forsvarende mester gav dog sig selv en chance for at avancere fra 38. pladsen til top-30, med en bogeyfri 67'er lørdag. Med den klatrede han frem til 31. pladsen i BMW Championship, og en runde mere af samme karat vil muligvis give den 43-årige mulighed for at forsvare sin titel i Atlanta.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer