Ariya Jutanugarn vandt Women's British Open i 2016. Hun er 18 huller fra at blive dobbelt majorvinder.

Foto: Getty Images

Jutanugarn fører uden forventninger

03/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Lørdag blev en lang og god dag for Ariya Jutanugarn på Shoal Creek i Alabama. Vækkeuret ringede allerede klokken fire, og så var det ellers bare med at komme ud og få gjort anden runde færdig. 

Vejret har ikke været med spillerne under US Women's Open, men for Jutanugarn har der været ekstra mange udfordringer. Udstyret kom sent frem, så den 22-årige fra Thailand havde meget sparsomme forberedelser til majoren med en førstepræmie på 900.000 dollars.

Det har ikke været til at se på spillet. Anden runde blev gjort færdig i 70 slag, -2, og på tredje runde  var den langtslående ottedobbelte vinder på LPGA endnu skarpere. Med en 67'er spillede Jutanugarn sig fire slag fri i toppen.

Nærmeste forfølger er Sarah Jane Smith fra Australien, men ligesom resten af forfølgerne har hun ikke meget håb om at kunne lukke hullet. Jutanugarn er en ekspert i at køre sejre hjem fra fronten, og hun kommer ind til turneringen med en frisk sejr for to uger siden.

Problemerne op til turneringen har dog gjort, at hun ikke har sat sig nogen ambitiøse målsætninger.

- Jeg har overhovedet ingen forventninger, for min bag dukkede ikke op mandag, så jeg fik ikke rigtig trænet. Jeg havde ingen forventninger til turneringen, sagde Jutanugarn.

Det bliver svært at fortsætte den tilgang søndag. Der er hele seks slag ned til tredjepladsen, hvor man finder Hyo Joo Kim.

Man skal ned til 46. pladsen for at finde Emily Pedersen. Den 22-årige var med i toppen efter første runde, men efterfølgende er det blevet til runder i 75 og 76 slag. Tredje runde talte både en eagle og to birdies, men det blev også til otte tabte slag.

Samlet er Pedersen fem slag over par. Der er fire slag op til top-25, så den eneste tilbageværende dansker har stadig gode chancer for at spille sig frem fra 120. pladsen på LPGA Tourens Race to CME Globe.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer