Nanna Koerstz Madsen spiller med om sejren i US Women's Open - den største og vigtigste af kvindernes majors.

Foto: Getty Images

Kanonrunde bringer Koerstz Madsen i kamp om US Women's Open

02/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Hele verdenseliten er samlet til US Women's Open. Alle uden undtagelse er de på plads på Country Club of Charleston i South Carolina. I det selskab befinder Nanna Koerstz Madsen sig, og lørdag beviste hun, at hun hører til blandt de allerbedste.

Lørdag var ingen bedre end den 24-årige dansker. Ikke en eneste kunne slå hendes score i 66 slag. Ikke verdens nummer ét, ikke tidligere verdensettere, ikke flerdobbelte majorvindere. 66 slag var den bedste score lørdag, og sådan en leverede den eneste danske deltager.

Koerstz Madsen var kun et slag inden for cutgrænsen, da der blev taget hul på de afgørende 36 huller, men allerede fra start lørdag blæste hun til angreb med birdies på de to første huller. På forni lavede hun også et par bogeys, men alligevel vendte hun i -2 efter ni huller. 

Bagni startede med en birdie, og runden blev ekstra speciel, da hun leverede en eagle på 15. hul. Runden i fem under par bragte Koerstz Madsen helt frem til en delt niendeplads i -3, og derfra er der kun fire slag op til førstepladsen.

Den ekstraordinære score fik ikke Smørum-spilleren til at miste fatningen. Efter dagens arbejde mødte hun pressen og sagde følgende:

- Jeg spillede ret godt. Jeg fik flere putts til at falde end i går og dagen før. Jeg spillede faktisk ret godt de første to dage, men mine putts ville bare ikke falde.

Helt i toppen finder man franske Celine Boutier og kineseren Yu Liu i -7. Mellem sig og førstepladsen har Koerstz Madsen også profiler som Jessica Korda, Lexi Thompson og Mamiko Higa, som lå øverst i tabellen de første dage.

Det er ikke første gang, den olympiske dansker tager kampen op mod nogle af verdens bedste. Sidst i april spillede hun førerbold søndag i Los Angeles, hvor hun fadede ud og måtte nøjes med en 13. plads. Det til trods føler Koerstz Madsen sig komfortabel omkring at skulle kæmpe om førstepræmien på en million dollars søndag.

- Det er spændende. Jeg kan godt lide at være i denne position. Jeg er bare glad for at være her, og jeg føler, mit spil er ret solidt, og jeg har tiltro til mit spil. Så jeg glæder mig til at komme ud og spille i morgen, sagde hun.

Søndag går Koerstz Madsen ud i femtesidste bold klokken 19.36 sammen med verdens nummer to, Minjee Lee. De to spillede sammen i begge weekendrunder i LA, hvor australieren endte med sejren. Forhåbentlig bliver udfaldet et andet sent søndag.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer