I stedet for at være midt i et travlt turneringsprogram i USA, hjemmetræner Karen Fredgaard nu i Danmark.

Foto: Brian Rasmussen

Karen Fredgaard om aflysninger: - Lidt deprimerende det hele

07/04 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Søndag skulle års hårdt arbejde være kulmineret med finalerunden ved Augusta National Women's Amateur, men i stedet sad Karen Fredgaard hjemme i Danmark. Den 20-årige freshman fra University of Houston måtte først se collegesæsonen aflyst, og siden blev den eksklusive turnering i Georgia udsat. Mandag kom der så en nedslående melding fra Augusta National Golf Club.

- Jeg gik bare og var mega nervøs for, at de ville aflyse den, fordi jeg havde set så meget frem til det og trænet til det, siger Fredgaard på telefonen fra Asserbo.

- I går udmeldte de så, at turneringen var blevet aflyst. Men heldigvis gælder invitationen for 2020 til 2021. Hvis den ikke havde gjort det, havde det været devastating. Så det er i hvert fald noget af en trøst at vide, at man nu har et år til at træne, siger landsholdsspilleren, som dermed stadig kan forvente at blive den første danske kvinde nogensinde til at konkurrere på Augusta National.

Coronavirussen ryddede et ellers travlt program, men det var et dødsfal i familien, der fik Fredgaard til at vende tilbage til Danmark for halvanden uge siden i stedet for at blive i USA indtil juni.

- Meningen var, at jeg skulle have spillet 22 dage i træk, for jeg havde to college-turneringer lige inden Augusta, og så fra Augusta skulle jeg direkte videre til en anden college-turnering. Men så blev først sæsonen aflyst, og bagefter blev Augusta så rykket. Jeg var nærmest helt klar til at tage af sted til alle de turneringer. 

- Hvem havde troet, man skulle stå herhjemme i april i stedet for, nu hvor jeg havde set så meget frem til det. Men det eneste, jeg er glad og taknemelig for, det er, at jeg er inviteret til '21.

Efter den oprindelige plan skulle Fredgaard også have forsøgt at kvalificere sig til US Women's Open 28. april. Mesterskabet skal spilles i Houston, hendes adopterede hjemby, men da turneringen er blevet flyttet fra juni til december, hersker der nu uvished omkring de forskellige qualifiers.

- Det virker lidt deprimerende det hele, med turneringer der bliver rykket og så videre. Jeg har ingen idé, om der bliver nogen qualifiers, når vi kommer tilbage, for de har rykket hele US Open. Måske kan det godt være, at der kommer nogle nye til oktober eller sådan noget, men det ved jeg ikke. Det ville være mega fedt, og vores coach råder os faktisk til at stille op, siger Fredgaard, som endnu ikke har prøvet at spille på mesterskabets værtsbane, Champions Golf Club.

Der var udsigt til et travlt golfsemester i USA, og derfor havde Fredgaard plottet relativt få opgaver i kalenderen over sommeren. Nu regner hun ikke med, at det bliver til en eneste turneringsrunde.

- Jeg havde kun planer om at skulle spille EM hold og EM individuelt og British Ladies', så det var tre turneringer. Og nu er British Ladies' blevet rykket til sidst i august, og jeg tvivler på, at man kommer til at spille EM. Måske EM individuelt kan være muligt, men jeg tvivler på hold; der er jo virkelig meget kontakt til de turneringer. Men det må eksperterne jo vide, siger nummer 81 på amatørernes verdensrangliste.

Uden turneringsgolf at se frem til kan Fredgaard koncentrere sig mere om sin skolegang. Der venter to ugers opgaver og eksaminer i anden halvdel af april, så det er bare med at følge med i onlineundervisningen – selv når klasserne ligger fra halv et til tre om natten. 

Turneringspausen giver også mulighed for at arbejde på ting, der ellers normalt er forbeholdt vintermånederne, så Fredgard har trods alt lidt at se til frem mod august, hvor hun igen skal mod Texas og sit andet år på college.

- Det er jo mærkeligt det hele. Det er en helt anden motivation for træning nu, end et var for en måned siden. Det er hjemmetræning. Det giver lidt en mulighed for at gå i dybden med nogle svingomlægninger, man måske ikke ville have tid til, hvis jeg skulle spille alle de der turneringer i træk.

Der arbejdes fortsat ambitiøst, og Augusta venter forude – selvom det kommer til at tage et år længere end planlagt.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer