Karen Fredgaard er ikke sluttet uden for top-10 i 2021, og hun ligger til at hente et nyt topresultat i Augusta National Women's Amateur.

Foto: Brian Rasmussen

Karen Fredgaard skal til Augusta

02/02 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Da Karen Fredgaard vendte tilbage til University of Houston efter juleferien, ventede der en stor belønning for måneders hårdt arbejde. I posten lå en invitation til Augusta National Women's Amateur, som spilles ugen inden The Masters.

Landsholdsspilleren fra Asserbo Golf Club startede sin collegekarriere omkring nummer 130 på WAGR, amatørernes verdensrangliste (som af Fredgaard udtales ”wagger”), og i løbet af første semester spillede hun sig ind i top-50, nok til at få plads i den eftertragtede anden udgave af dameturneringen på den eksklusive bane i Georgia.

Først blev de 30 bedste amerikanere på verdensranglisten udvalgt, derefter de 30 bedste spillere fra den øvrige del af verden. Det var via det kriterie, 20-årige Fredgaard kom med i turneringen.

- Lige fra turneringen startede, har det været en sindssyg motivationskilde for sindssygt mange, eftersom man virkelig skal være nummer 30 i hele verden for at komme ind, fordi de inviterer amerikanerne først. At vide, at man skal ligge omkring de der top-45 på WAGR for at komme med, har været en sindssygt stor motivationskilde hele sidste sæson og et af de mål, jeg har haft og gået efter, siger Fredgaard på telefonen kort før søndagens træning med resten af universitetsholdet.

- Det var bare super fedt endelig at få invitationen, for man går og tænker så meget, fordi jeg var lige på grænsen. Så det var mega fedt.

Fredgaard blev nummer fem ved det individuelle EM sidste sommer, inden hun drog mod vest og en ny tilværelse i Texas. I sit første semester blev det til tre top-10 placeringer ud af fire mulige, og året sluttede med en andenplads i White Sands Invitational.

- Jeg startede i august, og så er jeg lige kommet tilbage til mit andet semester. Det er super fedt. Det er hårdt i forhold til, at man skal vænne sig til at være så langt væk og finde ud af, hvordan det fungerer, når ens familie ikke er omkring en. Og der er mange, der siger, at skolen ikke er særlig hård, men det tror jeg er meget forskelligt fra sted til sted og hvem, man er som person. Jeg synes, der har været meget at se til med skolen. 

- Det var mit mål for sæsonen at komme ned og være i top-50, så jeg kunne komme ind i den turnering, så det var bare sindssygt meget træning herovre og bare hårdt arbejde rigtig mange dage for at kunne opnå det. Men det handler lidt om at prioritere sin tid for at få det hele til at fungere. Men alt i alt synes jeg, det har været ret smertefrit.

Augusta National Women's Amateur spilles fra første til fjerde april, ugen inden Tiger Woods skal forsvare den grønne jakke. Fredgaard bliver ikke den første danske dame til at spille den ikoniske bane – Therese O'Hara er tidligere blevet inviteret af et medlem – men hun kan blive den første til spille den i en tællende turnering.

- Man spiller to runder på en anden bane end Augusta, der hedder Champions Retreat. Der er 72 spillere med, og så går de 30 bedste videre til at spille finalerunden på Augusta. 

Mellem de to indledende runder og finalen får alle deltagerne mulighed for at prøve kræfter med Augusta Nationals tætklippede fairways og greens – enten som træningsrunde eller alene for oplevelsens skyld. Fredgaard håber bestemt på, at hun stadig er med, når vinderen skal findes under finalerunden.

- I de seneste par år, og også da jeg var mindre, har jeg altid fulgt med i The Masters. Jeg er i gang med at lære hullerne ud og ind, men for mig er det også vigtigt at kigge på Champions Retreat, for det er der, man skal spille godt, for at komme ind til Augusta. Men det gælder også om at finde en balance mellem at kunne nyde det og samtidig gerne ville gøre det godt.

Fredgaard tæller EM – individuelt og hold – som nogle af de største golfoplevelser. Augusta National bliver endnu et højdepunkt i karrieren.

- Det, der er fedt ved denne her, det er, at det er en helt ny turnering, og så på den bane. Så selve oplevelsen kommer til at ligge super højt på den liste.

Under debutudgaven sidste år tiltrak turneringen sig enormt meget opmærksomhed i golfverdenen. Det er trods alt ikke mere end syv et halvt år siden, at de første kvinder fik medlemskab af Augusta National Golf Club. Udviklingen går i den rigtige retning, og nu bliver karen Fredgaard en del af den.

- Det betyder jo bare, at der kommer mere og mere fokus på, at der skal være lige forhold mellem damegolf og herregolf, og det bliver stille og roligt opbygget mere og mere. Så jeg synes, det er mega fedt, og det har en mega stor betydning, siger hun.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,618,315
 • Unique Visitor:193,740
 • Registered Users:170,733
 • Unregistered Users:31,691
 • Blocked Users:12,477
 • Published Nodes:16,624
 • Unpublished Nodes:327
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.238.130.97
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:1,575
  • This week:106,525
  • This month:453,364
  • This year:3,619,148