Lucas Bjerregaard har fundet storformen på det helt rette tidspunkt. I næste uge er der igen syv millioner dollars at spille om.

Foto: Getty Images

Karrierens største check til Lucas Bjerregaard

27/05 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Det var Rory McIlroys turnering. Nordireren var den klart største profil i BMW PGA Championship, en turnering han tidligere har vundet, og han førte med tre slag efter 36 huller. Den forsvarende mester kaldte McIlroys anden runde den bedste, han nogensinde havde set.

Det var McIlroys turnering, lige indtil det ikke var det mere. Tredje runde blev en kamp for at holde bolden i spil, og det var kun med hiv og sving, at han kunne gå ind til finaledagen side om side med Francesco Molinari.

Dermed burde den dårlige runde være ude af verden, men præcis som i The Masters tidligt i april blev hovedrolleindehaveren hurtigt reduceret til statist i løbet af søndagen.

Molinari bragte sig to slag i front med birdies på hul tre og fire, og mens han fortsatte sit bundsolide spil på vej mod en bogeyfri runde, tabte McIlroy slag på hul ni og 10. Da den tidligere verdensetter mod slutningen fik alle dele af spillet til at fungere på samme tid, var det for sent.

Selv med birdies på hul 17 og 18 sluttede han to slag efter Molinari, som gik Wentworth West i 68 slag.

Molinari havde et fast greb om titlen finaledagen igennem, men en overgang så det ud til, at Lucas Bjerregaard kunne blive en trussel. Den formstærke dansker kom ind til turneringen med en sjetteplads og en femteplads i rygsækken fra sine seneste slagspilsturneringer, og det gode spil fortsatte vest for London på en bane, hvor han i tre tidligere forsøg aldrig havde klaret cuttet.

Frederikshavneren var nummer 11 inden finalerunden, som han åbnede med en bogey. Derfra blev angrebet på toppen indledt med tre birdies i træk, og det blev ikke den eneste serie af fugle. Han stjal slag fra banen på hul 10, 11, 12 og 13, og med dagens ottende birdie på hul 17 sikrede han sig dagens bedste score i 65 slag.

Det fik ham til -14 samlet, hvilket gav en delt tredjeplads med den forsvarende mester, Alex Norén. De to sluttrede et slag bag McIlroy og tre fra italienerens vinderscore.

- Det føltes fremragende. For at være ærlig spillede jeg rigtig godt. Jeg efterlod et par putts derude, det er det eneste problem fra denne uge, men jeg spillede skønt, og det er rart at se den seneste måneds form fortsætte denne uge. Det er ikke et sted, hvor jeg har gjort det godt tidligere, så det er rigtig rart at føle, jeg har knækket koden en lille smule, sagde Bjerregaard til Sky Sports.

Bjerregaard vandt sin første titel på europatouren i oktober sidste år. Det fik han 333.330 euro for. Pengene denne uge er så store, at en delt tredjeplads udløser en check på 336.246 euro. Det er karrierens største præmie til Bjerregaard, som rykker fra nummer 73 til 21 på Race to Dubai.

Lasse Jensen delte 11. pladsen med Bjerregaard ved dagens start, men han bevægede sig den modsatte retning i løbet af finalen. Efter 16 huller var scoren +4 for dagen, men en birdie-eagle afslutning gjorde en stor forskel i belønningen for ugens arbejde. I stedet for en 42. plads sluttede Jensen som nummer 27 og kan sætte 52.259 euro ind på Race to Dubai. 

Inden årets første Rolex Series-turnering var Jensen ikke blandt de 140 bedste på Race to Dubai, men på den opdaterede liste er han nummer 99.

Den tredje dansker i finalen, Thorbjørn Olesen, spillede fjerde runde i par og sluttede som nummer 60 i +1.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer