Richard McEvoy vandt på challengetouren for en uge siden. Sejren i Hamborg giver en 10 gange større førstepræmie.

Foto: Getty Images

Karrierens største dag for Richard McEvoy

29/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

17 år og 285 europatour-turneringer efter sin professionelle debut er Richard McEvoy endelig vinder på højeste niveau. 

Den 39-årige englænder gik ind til finalerunden ved Porsche European Open på en delt førsteplads med Bryson DeChambeau. Det er svært at finde en større kontrast mellem to spillere. Den ene en slider uden ekstraordinære evner; den anden et af spillets mest lovende unge talenter med store tanker om at revolutionere måden, golf bliver spillet på.

På papiret var der en klar favorit, men det blev den rolige McEvoy, som i sidste ende slog excentrikeren DeChambeau. 

Begge spillere i førerbolden var over par søndag og det lukkede forfølgerne ind i kampen om sejren. På 18. tee var McEvoy på en delt førsteplads med tre andre spillere, mens DeChambeau efter to sene birdies på par fem huller var et slag efter.

Meget kan ske, når afslutningshullet også er et par fem, og meget skulle ske. Den amerikanske nummer 23 i verden hookede sit drive i vandet, og efter et drop havde han en 3-wood i hånden og kun to slag til at indhente de førende i klubhuset. I stedet slog han en ny bold i vandet, lavede en triplebogey og faldt ned til en delt 13. plads.

Dermed var det op til McEvoy, nummer 275 i verden efter sin sejr på challengetouren for en uge siden, at forsøge at afgøre turneringen på 72. hul. Drivet endte i et godt leje i roughen, og selvom der var mulighed for at slå efter green i to, lagde han op. Derfra slog han bolden ind til cirka seks meter, hvorfor det trak op til omspil.

Sådan skulle det ikke gå. I det afgørende øjeblik leverede den ordinære spiller det ekstraordinære. Efter at have slået en række putts for kort dagen igennem fandt englænderen både den rette hastighed og linje og begravede puttet til stor jubel fra tilskuerne.

- Det er utroligt. Jeg har ventet lang tid, 17 år som pro, nogle på touren, nogle udenfor. Jeg er ubeskriveligt glad. Det har været en masse hårdt arbejde, en masse dårlige år. Der har også været mange gode år, men det er aldrig helt lykkedes. I dag på hul 18 var det bare min tur, sagde vinderen til europatouren. 

333.330 euro og spilleret frem til udgangen af 2020 var resultatet af karrierens største dag. McEvoy brugte 73 slag, +1, og sluttede i -11, et slag foran Renato Paratore, Christoffer Blomstrand og Tysklands egen Allen John, som har amatørstatus.

En sejr på europatouren er altid speciel, men McEvoy har grund til at være ekstra stolt, når han ser på, hvilke navne, han holdt bag sig. Paul Casey brugte ligeledes 73 slag søndag og sluttede på syvendepladsen. Blandt spillerne på niendepladsen finder man Charl Schwartzel (70) og Patrick Reed (76).

Det blev også til fornuftige danske resultater på Green Eagle Golf Course i Hamborg. Søren Kjeldsen og Jeff Winther brugte hver 69 slag og sluttede delt på 22. pladsen i -4. De modtager hver 21.400 euro. Kjeldsen rykker frem til nummer 97 på Race to Dubai, mens Winther som nummer 129 fortsat har mere end 40.000 euro op til 110. pladsen, kravet for at få fornyet fuldtidsmedlemskabet.

Lasse Jensen brugte 74 slag og faldt ned til 29. pladsen. Lucas Bjerregaard leverede en 69'er og rykkede frem til nummer 39 i slutstillingen.

Link til resultatet

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer