Martin Kaymer har kun lavet tre bogeys i løbet af de første 54 huller af The Memorial.

Foto: Getty Images

Kaymer kan gøre en ende på fem års tørke

02/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det er næsten ikke til at tro, men når Martin Kaymer klokken 20.50 indleder finalerunden ved The Memorial Tournament, skal han forsøge at gøre en ende på fem års sejrstørke. Tyskeren som vandt Abu Dhabi Golf Championship i 2008 og hentede 10 titler på europatouren i løbet af de næste fire år, har ikke vundet siden den US Open på Pinehurst, hvor han var i absolut særklasse.

Blot en måned tidligere var Kaymer gået sejrrigt fra The Players Chmpionship, og der var ingen tegn på, at formen skulle styrtdykke, som den gjorde. 

Efter at have deltaget i fire Ryder Cups i træk var han ikke i nærheden af at komme med på Thomas Bjørns hold i Paris, og inden en ottendeplads i British Masters – hans første top-10 placering i 2019 - var den 34-årige tæt på at falde ud af verdens top-200.

Det er overraskende at Kaymer, en tidligere nummer ét i verden, er sunket så dybt, og ligeså overraskende er det, at han nu fører en af PGA Tourens stærkest besatte turneringer.

Lørdag lavede han seks birdies og 12 pars på Muirfield Village og spillede sig til -15 samlet. Med putteren har Kaymer indtil videre vundet mere end ni slag i forhold til feltet, og det mesterlige spil på greens skal gerne fortsætte, hvis han skal beholde forspringet på to slag ned til Adam Scott.

I -11 har Jordan Spieth, Hideki Matsuyama og Patrick Cantlay også mulighed for at gøre sig gældende, men det er Kaymer, som har de bedste kort på hånden. 

- I morgen handler om at spille modigt, spille som jeg kan og nyde mine evner. Alt er der. Jeg behøver ikke holde igen med noget som helst. Jeg behøver ikke være bange for noget, som kunne ske. Så jeg glæder mig bare til hvad der måtte ske i morgen. Det bliver en fantastisk udfordring og en lærerig oplevelse at være i den position efter så lang tid, sagde Kaymer på sit pressemøde. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer