Inden sejren var Michael Kims bedste resultat i 2018 en 18. plads.

Foto: Getty Images

Kim vinder med otte slag

16/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Med et fem slags forspring var det ikke til at vide, hvordan Michael Kim ville reagere under finalerunden ved John Deere Classic. Den 25-årige amerikaner havde aldrig prøvet at vinde på PGA Touren, og kun én gang var han sluttet i top-10.

Der var altså grund til optimisme blandt forfølgerne, men det holdt ikke længe. Kim, som havde rundet lørdag af med fire birdies, fortsatte hvor han slap og tog slag fra TPC Deere Run på de første tre huller søndag.

Derfra var det en procession på vej mod titlen. Han lavede ikke en eneste bogey og kom rundt fem slag under par. Det gav en samlet score i 257, 27 under par, et slag bedre end den tredobbelte vinder Steve Strickers rekord. 

Kim havde misset cuttet i seks af sine seneste syv turneringer og var nede som nummer 473 i verden, men det var ikke til at se denne uge. Han vandt med otte slag, den største margin i turneringens historie.

- Jeg har arbejdet hårdt for det her. Denne sæson har været op og ned. Meget ned, specielt i tiden op til denne turnering. At ramme dette niveau er ret specielt, sagde Kim efter sejren.

Andenpladsen blev delt mellem formstærke Francesco Molinari, Joel Dahmen, Sam Ryder og Bronson Burgoon.

Det var ikke blevet til meget søvn i løbet af weekenden, og hvad der lignede en simpel slentretur frem mod sejren var følelsesmæssigt drænende.

- Det var de længste 18 huller i mit liv. Jeg håber, det ikke var min sidste tur op ad hul 18 for en sejr. Hvilken utrolig følelse det var at gå op ad 18. med sejren i hus, sagde han.

Der bliver ikke tid til at reflektere meget over karrierens foreløbige højdepunkt, for ud over en præmie på 1.044.000 dollars og en sikker plads på PGA Touren indtil udgangen af 2020 fik Kim også den sidste billet til The Open, som starter torsdag på Carnoustie.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer