Rory McIlroy tacklede en svær situation med stor klasse efter et misset cut i The Open hjemme i Nordirland

Foto: Getty Images

Kunsten at tabe med klasse

20/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det var ikke sådan, det skulle gå, men når det nu gjorde det, kunne situationen umuligt have været håndteret bedre. I optakten til The Open talte Rory McIlroy om sin magiske 61'er fra Royal Portrush i 2005, og hvordan han drømte om at gentage bedriften og sætte en ny banerekord, efter der er blevet foretaget en række markante ændringer af banen.

Det lykkedes, men på samme tid blev den 30-årige nordirer sendt hjem efter to runder. 

Torsdag startede med en bold out of bounds og en firedobbelt bogey, og den sluttede med en triplebogey for en 79'er. Han var på en nærmest umulig opgave fredag, men klasse fornægter sig ikke, og McIlroy har tonsvis af klasse, både på og uden for banen. 

Inden for rebene producerede han syv birdies, tabte kun et enkelt slag, og kom rundt i 65 slag. Det var 14 slag bedre end torsdag og en tangering af den nye banerekord. Det var også præcis et slag for mange til at nå med i weekenden, men trods skuffelsen håndterede en rørt McIlroy sine pligter efter runden på fornem vis.

- Det var fantastisk. Det var følelsesladet. Jeg føler, jeg har stor opbakning, hvorend jeg er, men jeg kunne virkelig mærke det i dag. På hver green, på hver tee, alle de mennesker er her for mig, og de ønsker, at det går mig godt. Det stinker, at jeg ikke er her i weekenden, jeg ville have elsket at spille for dem to dage mere, men jeg er stolt af, hvordan jeg hang i. Jeg spillede en rigtig solid runde i dag. Det var ikke helt nok, men det gode ved dette spil er, at der altid er næste uge, så jeg må prøve at støve mig selv af og blive klar til Memphis, sagde han til Golf Channel.

- Men jeg er bare så stolt af alle, der er involveret i denne turnering og i at bringe den tilbage til Nordirland. Jeg ville ønske, at slutningen for mig havde været skrevet en lille smule anderledes, men det har været en fantastisk oplevelse, og jeg kan ikke vente med at komme tilbage hertil og spille The Open igen.

- Hvis jeg skal begræde noget fra i går, så er det afslutningen. Fem over par på de sidste tre. Havde det bare været et par bogeys, havde jeg været godt med, efter hvad jeg gjorde i dag. Men det var bare sådan, det gik, og det stinker ikke at være her, men jeg er tilfreds med, hvordan alt er forløbet denne uge. En af mine gode venner, Shane, er oppe i toppen, og jeg kan ikke vente med at følge ham over weekenden og se, om han kan få fingre i The Claret Jug, sagde han.

McIlroy var ikke det eneste prominente navn til at forlade scenen i utide. Adam Scott, Bryson DeChambeau, Jason Day og Phil Mickelson faldt for cuttet i +1. Det samme gjorde Tiger Woods. 

Lige fra første teeslag torsdag så den 43-årige superstjerne ud til at have problemer med fysikken, og selvom han var under par fredag, sluttede han fem slag fra at kvalificere sig til weekenden.

- Det er bare et spørgsmål om at være konsistent. Det er en af  de sværeste ting at acceptere for en ældre atlet, at man ikke kan være ligeså konsistent, som når man er 23. Det er anderledes nu, og jeg kommer til at have mine gode uger, hvor jeg er med fremme med chancer for at vinde, og jeg kommer til at vinde flere turneringer, sagde Woods, inden han rejste hjem mod Florida.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer