Lexi Thompson og Brooke Henderson i kamp om sejren

16/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

For en uge siden lavede Lexi Thompson eagle på 18. hul for at vinde sin 11. sejr på LPGA Touren. Søndag kan hun allerede være på vej mod den næste i rækken.

Den 24-årige amerikaner var 10 slag fra Brooke Henderson halvvejs gennem Meijer LPGA Classic, men under lørdagens runde havde hun fuld fart på. Særligt Blythefield Country Clubs sidste ni huller blev et festfyrværkeri for Thompson. Hun vendte i -3 halvvejs på runden, og på bagni skulle hun blot bruge 29 slag. Samlet bød runden i 62 slag på to bogeys, 10 birdies og en eagle på banens afslutningshul.

Det resulterede i et spring frem til en delt tredjeplads i -16. Det var den score, Henderson gik ind til tredje runde i. Efter to runder i 64 slag var den 21-årige canadier mere menneskelig lørdag. Efter 15 huller var hun blot i par, men med birdies på de tre sidste huller sikrede hun sig førstepladsen på vej ind til finalerunden.

I -19 fører hun med to slag ned til Annie Park og tre ned til Thompson og Brittany Altomare. Top-5 rundes af af den nyprofessionelle vinder af Augusta National Women's Amateur, Jennifer Kupcho i -15.

Mere end to tredjedele af feltet var under par lørdag, men den eneste danske finalist, Nanna Koerstz Madsen, formåede kun at spille uafgjort med banen. Selv med en serie på fire birdies i træk var par 72 det bedste, det kunne blive til. Det gav et fald i stillingen, så Koerstz Madsen indleder søndagens afgørende runde på 52. pladsen i -4.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer