Louise Markvardsen lavede hole-in-one under Pre Qualifier til LET. Nu ligger hun til at kvalificere sig til den professionelle europæiske tour.

Foto: LET

Louise Markvardsen laver hole-in-one under Q-School

16/01 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Siden Malene Jørgensen for et par år siden sagde farvel, og Daisy Nielsen mistede sit kort, har Danmark kun haft tre medlemmer af Ladies European Tour. Sent i 2016 kvalificerede Puk Lyng Thomsen sig til LET, men hun valgte ikke at benytte sig af sin kategori.

Snart kan Emily Pedersen, Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen få nye danske kollegaer, for under LET Qualifying School er fem rød-hvide talenter til start. Der er spillet to runder af Pre Qualifier, hvorfra de 60 bedste ud af 130 startende efter fire runder går videre til den afgørende kvalifikation.

Som stillingen er efter 36 huller, er tre danskere på vej videre. To af dem er bedre placeret end Louise Markvardsen på 25. pladsen, men det var Smørum-spilleren, som løb med størstedelen af opmærksomheden under anden runde.

12. hul på South Course er et par tre, og med et 9-jern fandt Markvardsen hullet med sit teeslag. Den hole-in-one hjalp den forsvarende danmarksmester i slagspil til en runde i -1 og bragte hendes total til +3.

Linette Holmslykke er et slag bedre på 22. pladsen efter runder i 74 og 72 slag, og fremme på syvendepladsen finder man Line Toft Hansen. Hansen havde del i førstepladsen efter en første runde i 67 slag på North Course. Hun brugte 76 slag på South under torsdagens runde og er samlet -1.

På 73. pladsen har Fie Olsen også stadig chancer for at spille sig videre til det afgørende led i kvalifikationen. To runder i 77 slag giver en total i +10, tre slag fra top-60.

Det ser sværere ud for Cecilie Bofill. Runder i 87 og 76 giver en beskeden placering som nummer 116 i +19.

Skulle nogle af de danske damer ende med en kategori til LET, er der positive ting at se frem til. LPGA, R&A og European Tour er gået ind i arbejdet for at styrke den europæiske tour, og der er netop blevet offentliggjort en ny turnering i Sverige.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer