Tiger Woods er på en delt 10. plads i Arnold Palmer Invitational, som han har vundet otte gange tidligere.

Foto: Getty Images

Magien er vendt tilbage

18/03 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Tiger Woods version 2018 har fået både tilskuere og medspillere op i det røde felt, og der er da også grund til optimisme. Efter flere år med skader og mislykkede comebackforsøg er der igen bid i den  42-årige Tiger.

Især i det korte spil ligner Woods en yngre udgave af sig selv. Der lød et øredøvende brøl omkring niende green lørdag i Valspar Championship, da manden alle var kommet for at se vekslede et krævende indspil til en birdie.   

I sine 17 runder tilbage har han allerede sænket en række putts fra nabokommunen. På 71. hul i sidste uge sugede hullet bolden til sig fra 13 meter for at holde liv i chancerne for sejren. Denne uge har han ramt plet fra både 13 og 22 meter.

I vid udstrækning er det den slags slag, der har defineret Tigers karriere. Kollektivet går i selvsving og kalder det magisk, når manden med de 14 majors leverer øjeblikke ud over det sædvanlige. Der er noget hyperbolsk ved reaktionen, for selv den feltets dårligste chipper rammer hullet fra tid til anden, og selv den værste putter kan rulle en vildmand i hul fra den modsatte side af green.

Måske er reaktionen så stærk fordi, han har gjort det mange gange gennem mange år, at det langt overgår den statistiske sandsynlighed; måske fordi vi prøver at gøre det ekstra specielt, for derved at gøre Tiger mere speciel. 

Faktum er, at selv en blind høne kan finde korn, og selv en dårlig putter kan lave usandsynlige birdies. 

Lørdag i Arnold Palmer Invitational beviste Woods, at han stadig besidder magien – den ægte magi – her på den anden side af tre knæoperationer og fire indgreb i ryggen.

Du har sikkert allerede set klippet utallige gange på tv, Twitter eller Youtube (hvis ikke, kan du klikke her). På hul 16 drivede han bolden i en fairwaybunker tæt op ad kanten. Et layup og en wedge lignede den eneste mulighed, men i stedet greb Woods et 5-jern og svingede til. Over træer, over vand, op på green. 

Det er svært at beskrive sværhedsgraden, så lad kollegaerne om det. Hjemme fra sofaen kaldte Edoardo Molinari det for årets slag indtil videre. Det skrev han på Twitter, og samme medie brugte Mark Fulcher til at måbe over slaget.

Caddien for Tigers medspiller, Justin Rose, så med sine egne øjne slaget, og fra kort afstand var det mindst ligeså imponerende som på tv.

- Helt ærligt troede jeg, han ville slå en wedge!!! Det er uden tvivl et af de 10 bedste slag, jeg nogensinde har været vidne til, skrev Fulcher.

Det diskuteres om og om igen, hvem der er den største spiller i historien- Woods eller Nicklaus. Tiger har slået næsten alle Nicklaus' rekorder, men ikke den vigtigste; de 18 majors. Arnold Palmer gjorde det op på en anden måde. Han sagde engang, at der ingen tvivl kunne være om, at Woods havde spillet golf på et højere niveau end nogen anden i spillets historie. 

Han kunne slå slag, andre end ikke kunne forestille sig, og nu gør han det igen. Der kan være store ting i vente, hvis kroppen ellers kan forblive rask. For tredje turnering i træk går Woods ind til finalerunden med en chance for sejren. Ligesom i Honda Classic er det ikke en god chance, men den er der. Det i sig selv siger en hel del.

Woods er fem slag efter førende Henrik Stenson og slår ud klokken 18.30 sammen med Bud Cauley.

Du kan se med på C More Golf.

Link til stillingen  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer