For få år siden truede Arnold Palmer Rory McIlroy med tæsk, hvis han ikke spillede stillede op på Bay Hill. Nu er nordireren uden tvivl glad for, at han adlød kongen.

Foto: Getty Images

McIlroy vinder med ”perfekt runde”

19/03 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Ugen igennem skreg de alle hysterisk på Tiger Woods, men til slut sang koret omkring 18. green på ”Rory, Rory Rory”. Han kvitterede med en birdie fra syv meter for at bringe publikum i ekstase og slukke håbet for førerbolden bagved.

McIlroys seneste sejr kom den 25. september 2016, samme dag som Arnold Palmer forlod denne verden. Den næste kom i kongens egen turnering efter intenst drama med et tætpakket leaderboard.

McIlroy startede dagen to slag efter Henrik Stenson på førstepladsen, og dagen igennem måtte de to slås med Justin Rose, Bryson DeChambeau og Tiger Woods om de øverste placeringer i tabellen.

Ikke meget tydede på, at McIlroy skulle ende med at kysse trofæet i søndagens indledende fase. Efter fem huller havde han ikke lavet andet end pars, men derfra fandt han et nyt gear. Ofte er McIlroy blevet kritiseret for sin putting, men under finalerunden i Arnold Palmer Invitational begyndte bolden at adlyde ordren.

På hul seks, syv og ni rullede han birdies i hul fra tre meter, men det bedste var endnu i vente. På hul 15 chippede han i fra 13 meter for dagens sjette birdie og den tredje i træk. Endnu en fulgte på hul 16, inden den majestætiske finale på hul 18 sikrede en 64'er og en vinderscore i -18.

- Jeg tror, jeg gav mig selv et putt for birdie på alle huller undtagen 15, hvor jeg lavede birdie. Jeg prøvede bare at give mig selv gode muligheder, forblive tålmodig, ramme fairways, ramme greens, og jeg spillede en perfekt runde golf, sagde han til Sky Sports.

- Det er ironisk at tænke, den seneste gang, jeg vandt, var da Arnie gik bort. Det putt på hul 18, har jeg set så mange gange, hvor Tiger har slået det, at jeg ved, hvordan den falder, så at skabe mit eget lille stykke historie her på hul 18, det var ret specielt.

Sejren er McIlroys 14. på PGA Touren. Han sluttede tre slag foran DeChambeau (68) på andenpladsen. Rose (67) blev nummer tre i -14, mens Stenson (71) sluttede på fjerdepladsen i -13.

Det skulle ikke være for Tiger Woods, som har sejret otte gange i karrieren på Bay Hill. Forsøget var ellers mere end hæderligt. Han startede dagen fem slag fra førstepladsen, men efter 15 huller, tilbagelagt i -5, var hullet reduceret til et enkelt slag.

Dagen igennem havde Woods angrebet drilske pinplaceringer og var sluppet af sted med det. Han angreb også på hul 16. 

Med Tigers fart er to jernslag nok til at nå det korte par fem hul i to slag, men Woods valgte driveren fra tee. For en uge siden blev han kritiseret for at slå et jern i stedet for driver fra tee på 72. hul, da en birdie var påkrævet for at fremtvinge omspil. Denne uge vil han uden tvivl blive kritiseret for at hive driveren frem. Sådan er vilkårene, når man hedder Woods og ha vundet mere end de fleste tør drømme om. Bolden startede venstre og fortsatte længere venstre. Den kom først til hvile langt inde i en have, uden for banens grænser. Det førte til en bogey og endte jagten på titlen.  

Men. 

Med en samlet score i -10 sluttede Woods på femtepladsen. Tre af ugens runder var bedre end 70 slag, ingen over par. Nogle vil fokusere på fejlene, og der er uden tvivl stadig arbejde at gøre med driveren. Men hed spilleren ikke Tiger Woods, og bar han ikke den tidligere så frygtindgydende blodrøde polo om søndagen, ville fokus være på en formstærk spiller med alle chancer for at gøre sig gældende i årets første major. Woods er ikke sluttet værre end en 12. plads i sine tre seneste turneringer.

Der er kun to en halv uge til starten går ved The Masters, og oddset på Woods er faldet ligeså hurtigt som hans verdensranglisteplacering er steget. For fire måneder siden var den 14-dobbelte majorvinder uden for top-1000 i verden. Når han ruller op ad Magnolia Lane, vil han være nær top-100.

Woods har vundet The Masters fire gange. Skal det blive til en femte grøn jakke i år, skal han først forbi McIlroy. Nordireren forlod det professionelle spil i 100 dage over vinteren for at komme sig helt over en skade og for at forberede sig mentalt på et nyt årti på toppen.

2018 startede glimrende med top-3 placeringer i Abu Dhabi og Dubai, men efter kursen blev stukket mod USA, var resultaterne beskedne. En 20. plads var McIlroys bedste placering ud af fire turneringer inden denne uge. I det stræk havde han misset to cuts.

Men man kan aldrig afskrive en spiller på det niveau – ligesom man gør klogt i ikke at afskrive Woods – og på Augusta National får den 28-årige muligheden for at fuldende sin karrieres Grand Slam. 

2018 har allerede budt på utroligt drama – det er kun to uger siden, Phil Mickelson slog Justin Thomas i omspil om et World Golf Championship – men denne uge, i The King's egen turnering, var det foreløbige højdepunkt. 

The Masters kan ikke komme hurtigt nok.

Link til resultatet

User Comments:

  • Kanon søndag for KillRoy!

    24/03 - 2018 | Chano John Jensen

    Fedt at se han er gået tilbage til en rigtig putter igen, den klassiske blade putter.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer