Tommy Fleetwood har imponeret alt og alle i sin første Ryder Cup. Sammen med Francesco Molinari har han indsamlet fire point til den europæiske konto, og tre af dem blev vundet mod det største navn i golf.

Foto: Getty Images

Molinari og Fleetwood skriver historie

29/09 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

På Brookline gjorde amerikanerne det. På Medinah lykkedes det Europa. Det er muligt at komme tilbage fra stillingen 10-6, og det er præcis hvad USA har brug for, hvis de skal forsvare Ryder Cup og vinde for første gang på udebane i et kvart århundrede.

Europa har ikke tabt en session siden fredag morgen. 4-0 sent fredag blev afløst af 3-1 lørdag morgen, og ud på eftermiddagen blev der delt i porten 2-2.

En stor del af æren for de imponerende resultater tilfalder Tommy Fleetwood og Francesco Molinari. Det skulle ikke overraske, om Tiger Woods får mareridt om de to europæere, for duoen har hjemsøgt den 14-dobbelte majorvinder i den virkelige verden.

Tre gange slog Fleetwood og Molinari forskellige konstellationer med Woods i. I deres fjerde match fældede de Jordan Spieth og Justin Thomas.

Det er første gang nogensinde, et europæisk par vinder alle fire foursomes og four-balls. Det er gjort på aldeles overlegen vis. På intet tidspunkt i løbet af de fire runder har de været bagud, og i gennemsnit har de sagt tak for kampen efter 15 huller.

I lørdagens foursome gik det ud over Woods og Bryson DeChambeau. Europæerne var 5up efter ni huller, og da det sluttede 5&4, havde amerikanerne ikke på noget tidspunkt været nærmere end tre hullers på bagni.

Fleetwood kom til Le Golf National som rookie. Francesco Molinari havde aldrig vundet en match i Ryder Cup. Søndag får de begge mulighed for at tangere Larry Nelson. I 1979 blev amerikaneren den hidtil eneste spiller i historien til at vinde fem ud af fem point i en Ryder Cup. Han slog Seve Ballesteros fire gange det år.

Kaptajn Bjørn havde givet genvalg til alle fire af fredagens foursomes, og i første bold kvitterede Justin Rose og Henrik Stenson for tilliden med et point mod Dustin Johnson og Brooks Koepka - to majorvindere mod to majorvindere. Det rutinerede europæiske makkerpar tabte første hul og fik først bragt sig foran på ottende hul. Derfra kom matchen aldrig tilbage i balance, men det blev tæt, og der var brug for alle evnerne til at præstere under pres, inden sejren på 2&1 var i hus.

Til gengæld led de to øvrige europæiske makkerpar nederlag. Bubba Watson og Webb Simpson modtog hård kritik efter et stort nederlag 24 timer tidligere, og det var ikke alle, som var overbevist om, at det var en god idé at give dem en ny chance. Men mod Sergio Garcia og Alex Norén kom de foran på første hul og blev aldrig indhentet igen. På hul to slog amerikanerne to bolde i vandet, og alligevel fik de delt hullet med triplebogey. Det sluttede 3&2.

For fjerde session i træk fik Justin Thomas og Jordan Spieth også lov til at stå skulder ved skulder. De havde kun sat point til mod Fleetwood og Molinari - Moliwood – og selvom de lavede bogeys og tabte de to første huller mod Rory McIlroy og Ian Poulter, fik de hurtigt vendt rundt på tingene lørdag eftermiddag.

McIlroy slog et løst drive på fjerde hul, så Poulter blev tvunget til at slå en ny bold, og en doublebogey senere lugtede de amerikanske venner blod. Thomas og Spieth vandt seks huller derfra, gav ikke et eneste tilbage og sejrede 4&3.

10-6 står det. Og selvom Thomas Bjørn var svært tilfreds med dagen som helhed, så holder han fast i, at det langt fra er afgjort. 
 
- Der er masser af eksempler på, at sådan en stilling ikke betyder så meget. Der er 12 singles, og vi skal tilbage og restituere og forberede os. Og så går vi i gang igen, sagde Bjørn til Sky Sports.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,210,550
 • Unique Visitor:144,508
 • Registered Users:162,154
 • Unregistered Users:31,164
 • Blocked Users:12,415
 • Published Nodes:15,804
 • Unpublished Nodes:300
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:18.215.185.97
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:9,702
  • This week:74,580
  • This month:297,256
  • This year:2,210,974