Morten Ørum rykker nærmere toppen med hole-in-one

10/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Morten Ørum Madsens 2019 fik en glimrende start, da han allerede under ECCO Tourens Winter Series vandt en turnering. Han har mulighed for at slutte sæsonen på Nordic League på samme måde. 

Onsdag lavede Ørum Madsen ni birdies under første runde af Tour Final by Pärnu Bay Golf Links. 67 slag blev det til, hvilket rakte til en delt ottendeplads. Torsdag tog han igen ni slag fra banen, men dagens runde i 65 slag havde en endnu mere speciel karakter.

Den 31-årige silkeborgenser åbnede dagens arbejde med en birdie, og på andet hul slog han bolden i hul fra teestedet. Det blev starten på en runde, der bragte Ørum Madsen frem til femtepladsen. 

Med en samlet score i -12 er har han fire slag op til førstepladsen. Der finder man fortsat Mikael Lindberg og Christopher Sahlström, som truer med at vippe Niklas Nørgaard Møller ned fra Nordic League-ranglistens førsteplads.

Nørgaard Møller har selv chancer for at stoppe den velspillende svensker, for han går selv ind til fredagens finale på sjettepladsen i -11. Sidste uges vinder brugte 66 slag på Pärnu Bay Golf Links og er fem slag fra toppen af stillingen.

Mens Nørgaard Møller er i fare for at måtte afgive sin førsteplads på Nordic League, kom Nicolai Kristensen et stort skridt nærmere at cementere sin femteplads og oprykning til challengetouren. 

Jarand Ekeland Arnøy er eneste mand, som har mulighed for at overhale Kristensen, og kun en sejr vil række. Selv i det tilfælde kan danskeren forsvare sin placering ved at slutte i top-23. 

Inden de sidste 18 huller er nordmanden otte under par og på en delt 11. plads, mens Kristensen efter en fin 67'er rykkede frem til 17. pladsen i -6.

De tre danskere, som har mest at spille for, er samtidig de bedst placerede af delegationen på syv mand, der er kvalificeret til Tour Final i Estland. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer