Trods en skuffende afslutning på runden er Nanna Koerstz Madsen på den rigtige side af cutgrænsen i ISPS Handa Vic Open.

Foto: Getty Images

Nanna indleder sæsonen under par

07/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Nanna Koerstz Madsens bedste resultat på LPGA Touren kom tilbage i 2017, da hun endnu ikke var medlem men spillede sig til en andenplads i ISPS Handa Women's Australien Open. Denne uge er hun tilbage Down Under for at indlede sin anden fulde sæson i en turnering med samme sponsor, og længe så det ud til, at hun skulle støbe fundamentet til et nyt topresultat.

ISPS Handa Vic Open, en turnering hvor mænd og kvinder spiller på de samme baner, om samme beløb, men dog i hver deres turnering, rykkede Koerstz Madsen til -3 med to birdies i træk tidligt på sin bagni på 13th Beach Golf Clubs Beach Course. Det var kun et enkelt slag fra top-10, men sent på runden tog banen to slag tilbage.

Dermed blev scoren for den 24-årige -1, og det rækker til en delt 53. plads efter første dags spil. Der er fem slag op til andenpladsen, mens engelske Felicity Johnson har lagt sig i spidsen med to slag. På Creek Course gik hun en fejlfri runde i 65 slag, -8.

Ligesom Koerstz Madsen spillede feltets anden danske deltager, Nicole Broch Larsen, på Beach Course, men trods tre birdies havde hun ikke held til at bryde par. Danmarks bedste kvinde ifølge verdensranglisten lavede også to doublebogeys og en bogey på vej mod en 74'er. +2 giver en beskeden 119. plads, og derfra er der tre slag op til cutgrænsen.

Af værtsnationens spillere er kun Su Oh (-6) at finde blandt de ni første navne. I herrernes turnering, som er blevet en del af europatouren, ser det noget anderledes ud.

Australiens egen Nick Flanagan tordnede til tops i stillingen med en 62'er på Creek Course, der talte et par eagles, en skov af birdies, et par bogeys og kun seks pars. Hans score i -10 giver et forspring på to slag ned til en gruppe på seks spillere, der tæller landsmændene Jason Scrivener, James Anstiss og James Nitties, som havde en serie på ikke færre end ni birdies i træk. Den gruppe i -8 tæller også amerikaneren Kurt Kitayama, som allerede har vundet en gang på europatouren i denne sæson.

Ingen af de danske medlemmer af europatouren har taget turen til Geelong sydøst for Melbourne. Startlisten var heller ikke spækket med spillere fra verdens top-10, som det var tilfældet i den arabiske ørken, men der blev alligevel leveret et imponerende højt niveau på første runde. Efter torsdagens spil rækker -5 blot til en delt 32. plads.

Damernes stilling
Herrernes stilling 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer