Nanna Koerstz Madsen er godt placeret i LPGA Q-Series, men der resterer fortsat 90 huller, før 45 sæsonkort uddeles.

Foto: Getty Images

Nanna nærmer sig toppen

28/10 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

45 ud af de 102 deltagere ved LPGA Q-Series modtager fuld kategori, når den otte runder lange kvalifikationsturnering på Pinehurst er spillet til ende. Lørdag fik man afviklet tredje runde, og der kom der luft mellem de to danske deltagere.

Emily Pedersen og Nanna Koerstz Madsen delte 34. pladsen efter 36 huller på anlæggets bane på No. 6, men kun Koerstz Madsen formåede at klatre videre op gennem stillingen.

Seks birdies producerede Smørum-spilleren, som fyldte 24 år mandag. Hun kom rundt i 68 slag, et slag fra dagens bedste score. Det gav et spring helt frem til en delt 14. plads i par. Det er et glimrende comeback efter at have gået første runde i 78 slag.

Koerstz Madsen er allerede garanteret en del turneringer i 2019, men med fem resterende runder er hun på vej mod en forbedring af sin kategori. Fem over par svarer til en delt 41. plads som tingene står, og det er tre slag bedre end Pedersens total.

Den danske Solheim Cup-spiller er under et stort pres denne uge, da hun står uden spilleret i USA, hvis ikke hun slutter blandt de 45 bedste. Det mål blev en del sværere, da hendes tredje runde talte både en doublebogey, tre bogeys og kun en enkelt birdie. 76 slag sendte hende ned til 70. pladsen i +8.

Helt i toppen har tjekkiske Klara Spilkova skabt et forspring på to slag. Hun brugte 69 slag og nåede samlet til -11. Amerikaneren Jackie Stoelting er på andenpladsen, mens Jaclyn Lee fra Canada er nummer tre i -8. Lee er en af seks amatører ud af 11 i feltet, som er i top-45 efter tre runder.

Link til stillingen

User Comments:

  • LPGA-kvalifikation

    28/10 - 2018 | Erling Torben Mørk

    Strengt taget er det vel kun de 20 bedste, der får fuld kategori på LPGA-turen, mens nr. 21-45 får en mere begrænset kategori og dermed færre turneringer. Emily Pedersens spillemæssige krise er jo ret uforståelig for de fleste af dem, der har fulgt hende siden hendes fantastiske amatørkarriere og de første par år som professionel. Men den har jo varet så længe nu, at det må være mere end en tilfældighed. I det hele taget har 2018 jo været en gedigen skuffelse for alle 3 danske i USA. Der er åbenbart noget med danske golfspillere og det at bo og spille fast i USA, der ikke rigtig falder i hak, i modsætning til svenskerne. Senest med Søren Kjeldsen og tidligere med Thorbjørn Olesen og Iben Tinning. Den eneste, jeg lige kan huske, der har haft rimelig succes med at bo og spille fast i USA, er Line Vedel, der jo desværre måtte opgive golfkarrieren af helbredsmæssige grunde.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer