Nanna Koerstz Madsen tjente mere end 10.000 dollars i årets første turnering på LPGA.

Foto: Getty Images

Nanna slutter på 27. pladsen

10/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Nanna Koerstz Madsen havde mulighed for at hente karrierens andet top-10 resultat på LPGA Tour, da hun gik ind til finalerunden ved ISPS Handa Vic Open på 21. pladsen med to slag op til en delt niendeplads. På 13th Beach Golf Club var en lørdagsrunde i par nok til at bringe hende mere end 30 placeringer frem i stillingen, men søndag skulle der lavere scores til for at opnå fremskridt. 

Det formåede feltets eneste dansker ikke. Trods fire birdies kom den 24-årige rundt i 73 slag, +1, og det betød, at hun sluttede turneringen i samme score som hun startede. Par rakte til en delt 27. plads.

Da det sidste slag var slået, var det otte slag fra vinderscoren. Amerikaneren Kim Kaufman var 13 under par halvvejs gennem turneringen, men lørdag brugte hun 75 slag, og søndag gik det endnu mere skævt for den førende. 

Efter en birdie på første hul afsporede Kaufman sig selv og overlod kampen om sejren til andre. Australiens egen Sarah Kemp gjorde sit for at få fingre i trofæet med dagens bedste runde i 65 slag.

I sidste fik hun lov at dele andenpladsen med landsmanden Su Oh og Charlotte Thomas fra england i -6. De sluttede to slag bag franske Celine Boutier, som sikrede sig sin første sejr på LPGA Touren med afsluttende runde i par.

Det specielle turneringsformat så mænd og kvinder kæmpe på samme baner i hver deres turnering. Søndag blev det samarbejde taget endnu længere, da europatourens Gavin Moynihan og Dale Williamson spillede i bold med LPGA Tourens Manon de Roey.

De tre historiemagere havde for længst forladt banen, da den dramatiske afslutning fandt sted i herrernes turnering.

For blot et par måneder siden var David Law i en slem knibe. Skotten lå på vippen til top-15 på Road to Ras Al Khaimah, og i challlengetourens sæsonfinale måtte han klare sig med 3-wood fra tee, da hans driver gik i stykker. Det til trods lykkedes det at sikre sig en samlet 14. plads og oprykning til europatouren.

Der er han nu blandt vinderne. Law nåede til 18. hul fire under par for dagen og med chancer for sejren på det afsluttende par fem hul. Den greb han ved at slå en hybridkølle op til et par meter og sænke puttet for eagle. 

Dermed nåede Law til -18 samlet, og det var et slag bedre end australierne Brad Kennedy og Wade Ormsby formåede.

Damernes resultat
Herrernes resultat

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer