Nanna spiller med om historiens største præmie i damegolf

21/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

2019 har været et dansk rekordår på LPGA Touren. I august skrev Nicole Broch Larsen historie, da hun med andenpladsen i CP Women's Open spillede sig til den største præmie nogensinde til en kvindelig dansk golfspiller. 208.304 dollars stod der på checken. Nanna Koerstz Madsen har også slået en rekord for dansk damegolf. Med 521.625 dollars er hendes sæson den mest indbringende nogensinde for en dansk dame.

Det kan nå at blive endnu bedre, for denne uge spilles sæsonfinalen CME Group Tour Championship, og efter en omstrukturering af formatet og tilskud af ny kapital er der nu fem millioner dollars i præmiepuljen og 1,5 millioner til vinderen alene. Det er den største præmie, kvindernes side af spillet nogensinde har set. 

Og Koerstz Madsen har gode chancer for at løbe med førstepræmien og med ét blive dollarmillionær. Godt nok startede hun turneringen på Tiburón Golf Club i Florida med en par og en doublebogey på andet hul, men verdens nummer 73 rejste sig hurtigt efter mavepusteren.

Efter seks huller var hun tilbage i par, og den 25-årige nåede til syv birdies for dagen med fem stykker på bag-ni. Der blev også plads til en bogey, så scoren blev 68 slag. -4 svarer til en delt femteplads efter den første af fire runder. Den flotte start kommer efter en friuge hjemme i Danmark.

- Jeg griber det an som en almindelig turnering. Det blev ikke til ret meget træning sidste uge. Jeg var virkelig træt efter Asien, så det var bare afslapning og en lille smule arbejde, sagde Koerstz Madsen til LPGA efter åbningsrunden.

Hun har kun tre slag til førstepladsen, hvor man finder Sei Young Kim. Sydkoreaneren åbnede med en bogeyfri 65'er og fører med to slag ned til Georgia Hall, So Yeon Ryu og Nelly Korda.

Spillerne bliver sendt ud efter placering allerede under anden runde, og Koerstz Madsen får starttid i næstsidste bold klokken 10.51 lokal tid. Tre runder venter, inden sæsonen er slut.

- Jeg vil virkelig gerne slutte godt i denne turnering. Det er mange penge. Men jeg glæder mig også til min off-season, og ser frem til næste sæson. Jeg er begejstret over alting, sagde hun.

Broch Larsen var sandsynligvis ikke videre begejstret over sin første runde i Naples. Scoren løb op i 75 slag, +3, og det giver en delt 53. plads ud af de 60 deltagere i den store finale. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer