Efter en hård nat laverede Martin Ovesen en stor runde på den berømte The Links på Fancourt.

Foto: Claus Mølholm

Nat på toilettet kan ikke bremse Martin Ovesen

14/02 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Martin Ovesen gik ikke den laveste runde fredag i Dimension Data Pro-Am. Den tilhørte Santiago Tarrio Ben, som med en 64'er, -8, på Outenigua nåede til -17 samlet og bragte ham op på siden af Christiaan Bezuidenhout på en delt førsteplads.

Ovesens runde i 68 slag på The Links var på papiret bundsolid. Han lavede 13 pars og fem birdies. Hvad der gjorde dagens arbejde til en helt særlig bedrift, og dagens vel nok mest imponerende runde, var begivenhederne, der udspillede sig  på hotelværelset natten til fredag. 

Tidligt i morges opdaterede Ovesen sin Facebookprofil med følgende.

- Dejligt med en god runde igår -5. Og så “perfekt” timing til en madforgiftning. Har sovet det meste af natten på badeværelset, så runden idag skal bare gennemføres, stod der.

Runden blev mere end bare overstået. Den resulterede i et ryk opad i stillingen på 10 placeringer. 28-årige Ovesen startede dagen som delt nummer 18 og går ind til weekenden på ottendepladsen i -10.

De førende har fire slag ned til Richard Sterne på tredjepladsen og syv slag til Ovesen. Danskeren overhalede Ernie Els under runden. Den store sydafrikaner er på 13. pladsen i -9 halvvejs gennem turneringen.

Cuttet falder først efter tredje runde, og der er chance for at alle tre danske deltagere kan spille sig med til søndagens afgørelse. Det så sort ud for Nicolai Højgaard efter første runde i +5, men fredag spillede han sig tilbage til par samlet. 

En doublebogey og syv birdies var resultatet af den 18-åriges besøg på Outeniqua. Han har brug for en ligeså god dag lørdag, hviis han skal have chance for at få del i pengene, for dagens flotte spil rakte kun til at nå frem til 116. pladsen.

Martin Leth Simonsen har et noget bedre udgangspunkt for at klare cuttet i den sidste af challlengetourens tre sydafrikanske turneringer. Han lavede fire birdies på de Outeniquas første ni huller, inden han gav alle fire slag tilbage. Runden nåede dog at blive ganske positiv, da Simonsen lukkkede af med eagle og birdie på de to sidste huller for en runde i -3.

Samlet er han fire under par og delt nummer 60 blandt de 180 deltagere.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer