Emily Pedersen vandt, da nogle af Danmarks bedste herre- og damespillere dystede på Rømø.

Foto: Getty Images

Ræset mod Solheim Cup slutter her

02/08 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Der er en uge tilbage af kvalifikationen til Solheim Cup, én uge til at imponere kaptajn Annika Sörenstam, der skal føje fire wild cards til de otte automatisk kvalificerede. Der er chancer for den første danske deltager i 10 år, men hvor realistiske er de? Det tager vi her et kig på.

Nanna Koerstz Madsen: Nummer 104 i verden
Den 22-årige dansker er den 14. bedste europæer på verdensranglisten, og da Europa skal bruge 12 spillere til Solheim Cup, gør det hende til et naturligt emne til en plads på holdet. De tre sejre på Symetra Tour gav forfremmelse til LPGA, men de gav ikke nævneværdige ryk på verdensranglisten. Sejre er dog sejre, og dem har konkurrenterne til holdet ikke hentet mange af i 2017. faktisk er det kun blevet til fire europæiske sejre kombineret mellem LPGA og LET.

Hvor højt Sörenstam vægter succes på Symetra Tour, det er et åbent spørgsmål, men Koerstz Madsen har allerede bevist, hun kan gøre sig gældende mod de bedste. Tidligt på året var hun gennem kvalifikationen i Women's Australian Open og sluttede helt fremme på andenpladsen.

Det kommer til at kræve et wild card, hvis hun skal med til Iowa om to uger. Denne uges placering som nummer otte på LET Solheim Cup Points – hvorfra de fire bedste kvalificerer sig – kan ikke blive forbedret, for det lykkedes ikke Koerstz Madsen at kvalificere sig til Women's British Open.

Sidste uges 63. plads i Ladies Scottish Open er heller ikke noget tungtvejende argument, så hun kan kun vente at se, om meritterne rækker.

Emily Pedersen: Nummer 113 i verden
Mindre eksplosiv end sin et år ældre landsmand i både spillestil og resultater, men til gengæld i besiddelse af en stor stabilitet. Pedersen har endnu ikke misset et cut i sine otte turneringer på LPGA Tour, og hun kommer direkte fra sit foreløbige højdepunkt, en 13. plads i Skotland.

Som nummer syv på LET Solheim Cup Points er hun bedste dansker, og den eneste med mulighed for automatisk kvalifikation. Det kommer til at kræve en slutplacering blandt de allerbedste i ugens major, og skulle det stadig ikke række, vil det i hvert fald give 46-årige Sörenstam noget at tænke over i forhold til fordelingen af wild cards.

Nicole Broch Larsen: Nummer 138 i verden
18 europæere er foran Hillerød-spilleren på verdensranglisten. Trods en flot ottendeplads på LPGA i juni har 2017 samlet set ikke været nogen stor succes (selvom det endnu kan nå at blive det. Det helt store mål er en fuld kategori på LPGA, og der ligger hun nummer 98 for sæsonen). Resultater fra en 23. plads til nummer 43 på LET har ikke levet op til Broch Larsens egne høje forventninger, og på LPGA er resultaterne også udeblevet på det seneste med tre missede cuts i fire turneringer.

Men efter mandagens kvalifikation til Women's British Open er der liv i håbet. Den 24-årige har tidligere præsteret to top-20 placeringer i majors, men denne gang skal hun sandsynligvis i kamp om sejren søndag, for at overbevise kaptajnen om sin berettigelse på holdet.

Tingene besværliggøres yderligere af, at der effektivt kun er tre wild cards at kæmpe om. Anna Nordqvist, den bedst rangerede europæer, kæmper for tiden med kyssesyge, som forhindrede hende i at stile til start i Ladies Scottish Open. Dermed kunne hun ikke opfylde mindstekravet til spillede turneringer på LET, og derfor blev hun fjernet fra kvalifikationen.

Med sin landsmands nåde kan Nordqvist stadig blive del af holdet, og det er næsten utænkeligt, at verdens nummer 12 ikke kommer til at spille Solheim Cup for femte gang i træk.

 
Inden den afgørende uge ser det europæiske hold ud således:

Verdensranglisten           
Suzann Pettersen 
Charley Hull
Karine Icher 
Jodi Ewart Shadoff 

LET Solheim Cup Points
Georgia Hall
Florentyna Parker
Mel Reid
Carlota Ciganda

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,566,434
 • Unique Visitor:155,017
 • Registered Users:162,817
 • Unregistered Users:31,197
 • Blocked Users:12,426
 • Published Nodes:15,980
 • Unpublished Nodes:305
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.231.29.122
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:9,332
  • This week:69,375
  • This month:336,584
  • This year:2,566,922