Mike Davis fra USGA.

Foto: Getty Images

Rapport fra reglernes vogtere konkluderer: Udviklingen må stoppe

05/02 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

R&A og USGA har aldrig været beskyldt for at være for hurtige på aftrækkeren, når det gælder reguleringen af golf. 

I 2002 blev de ledende organer enige om, at ”yderligere signifikante stigninger i driving distance på højeste niveau er uønskede”. Ikke desto mindre har udviklingen fået lov til at gå sin gang, for hvad er signifikant?

Bolde og køller er blevet bedre og bedre, spillerne stærkere og stærkere. I sæsonen 2019 slog nummer 50 i PGA Tourens statistik Driving Distance gennemsnitligt 300 yards. 20 år tidligere flyttede nummer 50 på listen bolden 276,7 yards.

Udviklingen har betydet, at nye baner bliver længere og længere, og gamle baner bliver forlænget eller forældet. Nogle af konsekvenserne af forsvaret mod længere drives er større miljøbelastning og langsommere runder.

USGA og R&A udgav sin første årlige rapport over udviklingen af driving distance i 2016. Konklusionen var, at der ikke var brug for at regulere. Siden har de siddet på hænderne, men langsomt har piben fået en anden lyd.

Tirsdag udkom så den seneste rapport, og i den går spillets vogtere længere end nogensinde tidligere. Rapporten konkluderer således:

- USGA og R&A finder, at den fortsatte udvikling er skadelig for spillet på lang sigt.

USGAs Mike Davis udtaler:
- Det her handler ikke om de seneste par år eller de næste par år, men om spillets langsigtede fremtid. Denne rapport viser tydeligt, at driving distance er øget og banerne blevet længere i løbet af de seneste mere end 100 år. Disse stigninger har en dyb indvirkning på omkostningerne ved at bygge, ændre og drive golfbaner, og de har påvirket golfspillere på alle niveauer. Vi tror, problemet vil fortsætte, medmindre der bliver gjort en ende på denne spiral. Gennem samarbejde med hele golfverdenen har vi en mulighed for at dæmme op for udviklingen og hjælpe med at garantere, at golf forbliver bæredygtigt og sjovt for fremtidige generationer.

Næste fase for USGA og R&A bliver at undersøge muligheden for at regulere bolde og køller yderligere. I den proces vil man konsultere alle dele af golfens verden, blandt andre udstyrsproducenterne. 

Det kommer til at ske i løbet af det kommende års tid, men selvom den nye rapport går længere end nogensinde tidligere, skal vi ikke forvente, at fremtiden vil byde på golf som på Bobby Jones' eller Jack Nicklaus' tid. Der er tale om at stoppe en udvikling, ikke skrue tiden tilbage.

- I øjeblikket er hensigten ikke at revidere de overordnede specifikationer på en sådan måde, at det vil producere substantielle reduktioner i driving længderne på alle niveauer, står der i rapporten.

Rapporten foreligger, men hvor langt USGA og R&A reelt er parat til at gå, vil tiden vise. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer