Rasmus Bofill er to slag fra førstepladsen i Portuguese International Amateur Championship.

Foto: Brian Rasmussen

Rasmus Bofill i kamp om international sejr

14/02 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Rasmus Bofill har aldrig vundet en international eliteturnering. Det kan der blive lavet om på lørdag, når finalen spilles i Portuguese International Amateur Championship.

August Thor Høst var bedst placeret blandt de danske deltagere halvvejs gennem turneringen, men Silkeborg-spilleren Bofill overhalede sin landsmand og en række andre spillere fredag. 

Turneringen afvikles på Montado Golf Resort lige syd for Lissabon, og Bofill klarede cuttet efter 36 huller med otte slag efter runder i 70 og 69 slag, og fredag accelererede den 18-årige dansker. 

Hele to eagles lavede Bofill, en af dem på et 347 meter langt par fire hul. Scorekortet blev også krydret med tre birdies, og da han holdt sig bogeyfri, blev resultatet en 65'er, syv under par.

Det bragte Bofill frem til sjettepladsen i -12. Derfra er der kun to slag op til førstepladsen, så der venter en spændende finale.

August Thor Høsts chancer for sejren så ud til art fordufte i løbet af fredagen. Han var syv under par efter 36 huller, men en 73'er, +1, var ikke nok til at holde trit med de førende. Høst har del i 19. pladsen i -6, otte slag fra toppen.

Jens Christian Thysted har været mere stabil på vej mod sin score i -5. 70, 71 og 70 slag har han gået banen i de tre første dage. Han går ind til finalerunden på en delt 29. plads.

Det er de eneste danske deltagere, som kvalificerede sig til finalerunden. Frederik Sejr missede cuttet i +3 med et slag efter 36 huller, og efter tredje runde faldt Victor Sidal Svendsen og Sebastian Friedrichsen fra. De sluttede på 44. pladsen i -3, et slag for mange til at komme med videre. Malte Tandrup Laustsen var et slag efter på 51. pladsen, Kasper Nyland og Jamie Tofte Nielsen sluttede i -1 på 57. pladsen, og efter en 72'er blev Frederik Birkelund nummer 65.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer