Rasmus Højgaard vandt AfrAsia Bank Mauritius Open efter to birdies og en eagle i omspillet.

Foto: Getty Images

Rasmus efter sejren: - Det er ikke helt sivet ind

10/12 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Kort før midnat mandag landede Rasmus Højgaard i Billund. Mindre end et år efter han blev professionel, tre uger efter han sikrede sig et europatourkort, vendte den 18-årige amatørverdensmester hjem med en sejr på højeste niveau blandt de professionelle.

Potentialet har længe stået klart, men overgangem til professionel er ikke lige nem for alle. For Rasmus Højgaard resulterede det første år i en samlet 21. plads på challengetouren og en sejr i karrierens kun femte start på europatouren.

Den kom i AfrAsia Bank Mauritius Open, hvor han gik runder i 66, 69, 66 og 68 for at slutte 19 under par. Det rakte til et tremands omspil, og da presset var størst, var det Højgaard, som leverede varen.

- Jeg har stået i en situation som amatør, hvor jeg var i contention til nogle store turneringer, og jeg tror måske, at jeg har kunnet trække på den situation, fordi det var en anderledes form for nervøsitet, end jeg har følt tidligere. Jeg var mere tilpas med denne her nervøsitet, end jeg har været de andre gange. Jeg tror nok bare, jeg har kunnet trække på nogle af de erfaringer, jeg har haft som amatør, sagde Højgaard til Golf.dk på vej hjem fra Afrika.

Blandt en lang række højdepunkter har han været med til at vinde Eisenhower Trophy for Danmark og det uofficielle VM for juniorer, men trods kæmpe triumfer som amatør er det overvældende at stå som vinder på europatouren, Danmarks yngste nogensinde. 

- Jeg tror stadig ikke helt, det er sivet ind endnu. Det begynder ligeså stille at komme til mig nu, hvad der er sket. Men det er ret vildt.

- Det er lidt surrealistisk på en måde. Det kom nok lidt tidligere, end jeg havde troet. Det må jeg være ærlig at indrømme. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det. Det er gået ret hurtigt.

Kun 10 danskere før Højgaard har prøvet at vinde på europatouren. En af dem er Søren Kjeldsen, som sammen med Jeff Winther og Benjamin Poke stod klar til at sprøjte champagne over Højgaard, da han sænkede et eagleputt for sejren på tredje omspilshul. Det blev dog ingen lang nat for Højgaard, som er fremme som nummer to på Race to Dubai og 200 på verdensranglisten.

- I går aftes, der blev ikke rigtigt fejret noget. Det var lidt mærkeligt. Men det var jo sådan, at da jeg var færdig med præmieoverrækelse og det ene og det andet, der sad jeg sammen med Søren, Jeff, Jeffs far, Poke og min caddie, og der sad vi og fik en øl sammen og snakkede lidt. Det var nok det, det blev til af fejring i går. Og så sad jeg på værelset om aftenen og kiggede gennem min telefon. 

- Den har eksploderet. Den har været rødglødende, siden jeg tog den i brug. Der har været mange sjove reaktioner, og det er da fedt at se, at der er så mange, der følger med i det, sagde Højgaard, da Golf.dk fangede ham på telefon.

Da Højgaard kvalificerede til europatatouren med det femte kort fra Q-School, havde han hverken forventet at spille med i Rolex Series-turneringen i Abu Dhabi eller Dubai Desert Classic ugen efter tidligt næste år. Nu er alle døre åbne for europatourens seneste vinder, men efter triumfen har han endnu ikke haft tid til at vende blikket mod 2020.

- Efter tourskolen havde jeg lagt en plan. Men den kan jeg lave lidt om i nu, men det har jeg ikke lige fået gjort. Men jeg har masser af tid her det næste stykke tid.

Forude venter en velfortjent ferie, hvor sejren skal fordøjes.

- Den næste uges tid bliver der ikke rørt en golfkølle, tror jeg. Jeg tror, jeg begynder at træne lidt, når vi nærmer os jul, sagde han.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer