Rasmus Højgaard var godt tilfreds med spillet efter en 66'er på Lakes Course, hans laveste runde under Final Stage af tourskolen.

Foto: Getty Images

Rasmus Højgaard har kurs mod europatouren

19/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Hvordan Nicolai Højgaard kom gennem femte runde af Q-School uden en bogey, kommer jeg aldrig til at forstå. Det var en katastrofe. En katastrofe uden ofre. Scorekortet viste to birdies og 16 pars, men scorekortet fortæller ikke historien om, hvor den tidligere europamester havde været.

På dagens 11. hul, banens hul nummer 2, drivede han bolden i venstre, hvor den endte på en tunge af græs på kanten af en bunker. Nicolai tog chancen og slog efter par fem hullet i to slag, men fairwaykøllen lukkede i og sendte bolden dybt venstre.

Fornuftige mennesker ville ikke have sat deres penge på, at bolden blev set igen, men oppe på en forhøjning, ude blandt krat og træer, spottede en af Højgaards spillemakkere en Taylormade 3, den bold, som var eftersøgt.

Der var tilmed et slag med green, og Højgaard slap nådigt fra hullet med en par. Tre huller senere blæste han bolden i højre, hvor ingen mand før havde været. Fra et goldt leje 50 meter højre om fairway, derude hvor Lumine Golf Club hverken vander eller har plantet græs, formåede han at slå bolden op på green op to-putte.

På ottende hul sendte han en 3-wood dybt i højre. Den må have taget et par spring på betonstien, for hvor Højgaard fandt sin bold, var der ikke andet end et pitch tilbage mod green.

Heldet så ud til at være sluppet op på niende hul. For en sjælden gangs skyld fandt bolden fairway, men en wedge i andetslaget blev sendt højre om green, og indspillet var ikke overbevisende. Men det var en af de dage, en af de helt sjældne, hvor intet vil gå galt - uanset hvor hårdt han prøvede at spænde ben for sig selv. 

Puttet fra to en halv meter fandt bunden af hullet, og dermed stod der 69 på scorekortet. 

Nicolai Højgaard var garanteret en sjette runde uanset hvad, men som han spillede tirsdag, burde finalerunden have været uden betydning. Han burde have været kørt agterud, uden chance for at slutte i top-25 og få fingre i et af de 25 europatourkort. 

Men ”burde” og ”skulle” har ingen magt i golf. Hvad scorekortet viser, er det eneste, der tæller. Samlet er han otte under par, og når dagen er omme, vil det sandsynligvis række til en placering i top-35 med maksimalt to slag op til den afgørende grænse.

Mens Nicolai Højgaard holder liv i håbet, tog Rasmus Højgaard tirsdag et kæmpe skridt på vejen mod europatouren. Med start klokken 09.25 fra 10. tee på Lakes Course, i bolden lige bag sin bror, producerede han glimrende golf hele vejen rundt. Stort set.

- Jeg spiller godt. Jeg giver mig selv mange gode chancer. Jeg er glad for, at scoren var lidt med mig i dag, selvom der lige blev fumlet på et hul eller to.

Med den kommentar havde Rasmus Højgaard særligt hul to i tankerne. På samme hul, som Nicolai havde bragt sig i så store problemer, ramte Rasmus green i to slag. Eagleputtet stoppede kort af hullet, og derfra gik det galt. 

- Den var lige over en fod. Jeg ved ikke, det kortsluttede lige i hovedet på mig, tror jeg. Jeg ville bare gå op og tappe den i, og så gik det lige lidt hurtigt. Så røg der lige et slag på det. 

- Men så er jeg altså glad for, at jeg holder hovedet koldt efter det. Jeg kunne sagtens have tabt hovedet der. Men det har vi snakket om før, min caddie og jeg, at det skal vi ikke gøre igen. Der blev holdt fast i planen, og det gav et par birdiechancer, så det er fint, sagde han.

Det missede putt berøvede Rasmus Højgaard den tredje birdie i træk, men der var flere i vente på vejen ind. På par tre hullet fjerde tog han et slag fra banen; på sjette hul slog han en wedge ind til en fod – og fik denne gang puttet i hul; og på ottende trillede han tre meter i koppen. 

Det var dagens sjette birdie og gav en score i 66 slag, -5. Samlet rykkede Rasmus til -11, og i skrivende stund svarer det til en delt 15. plads. 

For første gang i turneringen er han blandt europatourkortene, men strategien bliver den samme onsdag, når det hele skal afgøres.

- Jeg har spillet godt hele turneringen, så det er stadig den samme game plan, jeg kører med. Så jeg skal bare være tålmodig. Man kan godt komme ud i morgen og føle, at man måske taber et par slag i starten, og de andre bare sætter en spurt ind. Der gælder det om at være tålmodig. Det synes jeg, at jeg har været god til indtil videre, og det holder jeg fast i i morgen.

Benjamin Poke er fortsat på banen, og han holder fortsat fast i førstepladsen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer